ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА!

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Србије Ана Брнабић састали су се данас са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.

Састанак који је почео у 10 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу, управо је завршен.

После састанка учесници дају изјаве за медије.

Делегација Републике Српске стигла је нешто пре 10 часова у зграду Генералног секретаријата председника Републике где су их дочекали председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

– Данас смо донели одлуку о заједничком празнику, договорили смо се да то предложимо нашим другим органима, то би био Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембар дан када је пробијен Солунски фронт. То би било заједнички обележено и у Србији и Српској где бисмо не сметајући никоме показали да је успех једних и успех других и да нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа – рекао је председник Србије Александар Вучић после састанка са политичким врхом Републике Српске.

– Покушаћемо да на било који начин сачувамо и Србију и Српску, доста смо имали рата, време је мира и размишљања о будућности. Они који мисле да претњом сукобима и ратовима могу да остваре своје циљеве, ми ћемо рећи да је то опасно, да смо уплашени тим претњама, али да се заиста надамо да никоме неће пасти на памет да их остварује. Спремни смо да чувамо и мир и стабилност и да попуштамо, али нећемо дозволити прогон, протеривање или погром над српским народом – истакао је Вучић.

Телеграф