Испливавају докази о ”купљеним гласовима”: Продају ДУШУ ђаволу за ситан новац и трајно срамоте своје породице

Сем што је дубоко неморално, ово је у домену кривичне одговорности, тако да се припремају одговарајуће пријаве и поступци

Како сазнајемо из извора блиских Народној коалицији ”За будућност Црне Горе”, активисти ове колаиције су дошли у посјед већег броја докумената који се односе на такозвану ”куповину личних карата”.

На жалост и у овом изборном поступку, као и претходних пута, један број грађана се одриче свог права за новчану надокнаду.

Сем што је дубоко неморално, ово је у домену кривичне одговорности, тако да се припремају одговарајуће пријаве и поступци.

Фото: Мирко Зулић

”Ми разумијемо да су многи грађани на граници или у стању социјалне потребе, али продаја гласа, у овм случају буквална продаја ДУШЕ ђаволу није рјешење за било шта. Нама је заиста непријатно, али ако се испостави да неки људи које имамо у евиденцији да су продали лична документа не изађу на гласање, мораћемо да објелоданимо њихова имена.” казао нам је извор из коалиције ”За будућност Црне Горе”.

Подсјећамо, прије неколико дана, ИН4С је објавио нотес извјесног Чучковића из Рисна који садржи информације о купљеним гласовима, као и другим методима притиска на гласаче.

”Добавили смо евиденције из Берана, Бијелог Поља, Андријевице, Пљеваља, Никшића… и осталих градова. То није значајно одступање од оног што смо имали претходних избора, али смо сад организованији и ријешени да ствари доведемо до краја. Дакле нотеси попут Чуковића су доказ трајне срамоте за сваког ”проданог” појединца и његову породицу” каже наш извор.

Мрежа ДПС откупљивача личних карата је на овим изборима знатно уплашенија него на претходним, тако да се дешава да једни друге потказују и тиме достављају доказе. Наравно, полиција и тужилаштво још нису реаговали ни на један од тих случајева, као ни на обајвљену евиденцију Шпира Чучковића, предсједника МЗ Рисан.