Реакције на Марковићеву најаву прогона свештеника СПЦ: Паничан испад; Премијер блефер и црна кутија Црне Горе

На јучерашњу изјаву премијера Душка Марковића реаговале су политичке партије Нова српска демократија, Социјалистичка народна партија и коалиција “ Мир је наша нација“. Заједничка оцјена изјаве јесте да је непримјерена и осудили су овакав наступ замјеника предсједника ДПС

На јучерашњу изјаву премијера Душка Марковића реаговале су политичке партије Нова српска демократија, Социјалистичка народна партија и коалиција “ Мир је наша нација“. Заједничка оцјена Марковићеве изјаве јесте да је непримјерена и из све три странке осудили су овакав наступ замјеника предсједника ДПС.

Подсјећамо, премијер Марковић је јуче на Цетињу поручио да ће трпјети свештенике Српске православне цркве до 30. августа, након чега ће отворити границе и вратити их њиховим кућама јер немају утемељења у Црној Гори.

Након тога се то више неће толерисати. Закон и правни поредак ће једнако важити како за нас, тако и за Амфилохија и Бацковића и за све друге. А оне који кормиларе Црном Гором и проклињу Црну Гору и желе да је сахране, отворићемо границе, јер немају овдје утемељења и вратићемо их њиховим кућама, одакле су дошли, нека уређују на такав начин њихове домове, њихову земљу, а Црну Гору ће препустити нама који је волимо и поштујемо“, поручио је Марковић.

Коалиција „Мир је наша нација“: Отимање имовине цркава и вјерских заједница нећемо дозволити

Из коалиције „Мир је наша нација“ су оцијенили да:

Премијер блефер и црна кутија Црне Горе, наставља са промовисањем политике „фиктивни непријатељи и заштитници државе“ како би још једном очајнички и кукавички покушао да у финишу кампање, а почетка свог бродолома, доведе у заблуду грађане Црне Горе и прикаже искривљену слику наше стварности. Једина опасност по Црну Гору данас су Марковић, Ђукановић и група аутократа која пљачка, понижава и уништава нашу земљу, под покровитељством вјештачких подјела које су им коначно пропале, јер их цијела Црна Гора исмијава.“

Они наводе да „у најприземнијим покушајима да наставе са сабијањем грађана у блокове „за и против“ нечега или некога не изостављају ни отворено, грубо и брутално мијешање у послове вјерских заједница. Након што су показали спремност да оснивају цркве на партијским органима и тако направили међународни преседан и историјски скандал, наставили су са покушајем отмања имовине, а сада би да ускраћују и слободу говора и слободу вјероисповијести, да „кадрирају“, прогоне и одређују ко може, а ко не да користи вјерске објекте. То су срамне изјаве од којих се стиди сваки часни и поштени грађанин Црне Горе“.

Зато је помирење оно што је потребно Црној Гори, а мир, братска слога и заједништво најбољи одговор на њихову мржљу. Отимање имовине цркава и вјерских заједница нећемо дозволити – закључују из ове коалиције.

Ковачевић: Ми нећемо ниђе – а ко хоће, нека покуша да нас крене

Портпарол Нове српске демократије, Марко Ковачевић, казао је за наш портал да 30. августа имамо прилику да све завршимо на лакши начин – оловком.

Душко Марковић даје изјаве као да живи у Хрватској 1995. а у Милу Ђукановићу види реинкарнацију Фрања Туђмана. Црна Гора неће никада бити Хрватска 1995. То сви морају знати и са тиме рачунати. Ми нећемо ниђе. А ко хоће нека покуша да нас крене. Фино ће проћи! – поручио је Ковачевић.

СНП: Пријетње Марковића неће спријечити народ Црне Горе да режим ДПС пошаље у прошлост

„Јучерашњу изјаву Душка Марковића да ће након избора исељавати свештенике и све који не поштују државу Црну Гору видимо као паничан испад уплашеног замјеника предсједника ДПС-а, који оваквим пријетњама покушава да застраши опозиционе бираче, али и сопствене гласаче који му сваког дана све више отказују послушност“, поручили су из Социјалистичке народне партије.

SNP
СНП, лого

Они подсјећају Марковића и његову дружину да је Митрополија црногорско-приморска и даље институција у коју грађани Црне Горе имају огромно повјерење, док се његовој Влади сваког дана све мање вјерује.

– Управо због таквог стања ствари и свјестан више него извјесног изборног пораза, премијеру није остало ништа друго него да пријети и сатанизује оно које имају другачије мишљење од њега и који се боре за елементарна права, казали су из СНП-а.

Увјеравамо Душка Марковића да ни његове пријетње у препознатљивом стилу Удбе, ни сва сила која му стоји на располагању неће спријечити народ Црне Горе да у недељу искаже своју изборну вољу и да ДПС режим пошаље у прошлост.

Овакве злокобне поруке остаће само тамна мрља на страницама наше историје и срамота за човјека који је имао прилику да као предсједник Владе учини нешто добро за Црну Гору, а који је ту шансу свјесно пропустио због сопствених и интереса припадника режима Мила Ђукановића који су у последњих тридесет година ојадили нашу земљу„, закључују у реаговању.

Пејовић: Њему клетве не требају, јер само када помислим колико је ту мрачне злокобне енергије језа ме ухвати

Политичка активисткиња Јелена Пејовић кратко је на Фејсбуку прокоментарисала поменуту изјаву Марковића:

Колико само људи носи на души! Колико их није пензију дочекало, колико их је умрло у биједи и бескрајној туги, колико их је од огњишта одвојио, колико их је у смрт послао, колико њих је остало без посла, крова над главом, без права на живот достојан човјека. Њему клетве не требају, јер само када помислим колико је ту мрачне злокобне енергије језа ме ухвати. То све остаје записано у коду протока времена, експлодира негдје на неком кољену. Језиво!“