Корона кругови или клати па наплати!

Пише: Драган Вујичић

КОВИД 19 трчи нови круг планетом. Трећи или пети, што каже кинески стручњак, тешко ко може да изброји. Немогуће је такође наћи иједан научни доказ да предстоји или постоји нови круг заражавања-тврди др Мајкл Јидон, један од најученијих британских стручњака за заразне болести који ”вајка” зашто се докази о другом кругу Ковида у свету, ако постоје, не покажу свим научницима него их ”поседују” само пробрани.

Муке са Короном уочи њеног другог круга имају и Шпанци и Мађари. Први, који су већ силно пострадали сада ”паниче” како да потроше паре који им следе као помоћ. Много је – кажу!

Северне комшије које је корона ”заобилазила” те нису добили значајну ”помоћ” из Европских банака дозвали су се памети: Гесло: ”Клати па наплати”.

Планирају да дигну досадашњи број заражених са око 19.000 данас на 200.000 у децембру. Орбан је, ”може бити проценио”, да би му Бриселска сума еквивалента овом броју заражених помогла да настави са ”привредним чудом”.

Код нас, доктор Пеца ”не дозвољава да будемо Мађари”. Залаже се да се заборави на Славу и ако треба, ”он ће то да каже Србима”.

У Америци, коперникански обрт међу струком. Медицински стручњаци са Станфорда, њих 98 који су у у отвореном писму прозвали др Скота Атласа актуелног Трамповог шефа за борбу против Ковид за нестручност, после најаве овог да ће да их тужити за клевету, сад се позивају на Први амандаман Устава САД: Право на слободу говора!

Пред судом се стиде да буду ”струка”.

Толико се закомпликовало међу струком да Станфордовце мире професори са Харварда и са Оксфорда.

Поштено!

И следеће ”поштење” је из САД. Њујоршки универзитет избацио је он лајн студента, апсолвента јер је на видео снимку затечен на забави на крову са још њих неколицином… Отприлике, он Сарс-Ков 2 шири онлајн као компјутерски вирус.

О Аустралији, на крају (док аутор још једном провери да ли га очи варају).

На први поглед: труднице и бабе затечене у парку.

Неће да може у овом кругу!

Ко таласа о другом кругу короне?

Доктор Мајкл Јидон један од најугледнијих енглеских стручњака за заразне болести, професор и до скора виши саветник у Фајзеру тврди ”Како не постоји основа, медицинска или научна литература која говори да треба да очекујемо ”други талас”, Ковид 19.

Прозивајући колеге који шире ове вести уједно их моли да макар научној заједници доставе доказе по чему се Сарс Ков 2 разликује од Сарса и и осталих корона вируса из 2003.2009…

Јидон прича и о обичном умирању у Британији:

”Многи не знају колико људи годишње умре у Великој Британији у уобичајеном току догађаја. То је око 620 000, понекад мање ако смо имали благу зиму, понекадвише када би имали озбиљну сезону грипа. Спомињем овај број до сад је око 42.000 људи умрло са КОВИД-19 или од њега…

…Иако је реч о огромном броју људи, то је ‘само’ 0,06% становништва Велике Британије. Није случајно што је то готово исти проценат оних који су умрли са КОВИД-19 или од њега у свакој од тешко заражених европских земаља – на пример, у Шведској…

Наставља о Британији: Годишњи смртни случајеви од свих узрока 620.000 људи су 1.700 дневно, ниже лети и веће зими. То је увек био део људи у умереним зонама. Дакле, за контекст, 42.000 је приближно ~ 24 дана нормалног морталитета. … Смрти ове величине нису неуобичајене и могу се десити у озбиљнијим сезонама грипа. Вакцине против грипа мало помажу, али само у три наврата у последњој деценији вакцинација је постигла 50% ефикасности. Све остало је било мање…

О ПЦР тестовима Британац је заједљивији. Укратко, тврди да ако би се наставило истражибати ПЦР тестовима ”по дубини”нације само захваљујући њиховој непоузданости ”наручилац посла” би увек имао потребан број ”случајева”.

Корона стручни травестити

Писмо 98 колега са Станфорд медицине бившем претпостављеном који је сада ”претпостављен” целој Америци као особа задужена за кораке против заразе очекивано постало је хит.

У срамотној јавној травестији медицински радници који су ”писали” Американцима ”Да бисмо спречили наношење штете здрављу јавности, ”и због ” моралне и етичке одговорности”, да ”скренемо пажњу на нетачности и погрешна приказивања науке које је подстакао др. Скот Атлас, и ”будући да његова мишљења и изјаве противрече устаљеној науци и тиме подривају власти у здравству и веродостојну науку која води ефикасну политику јавног здравља” – сада тврде да нису ”струка” него ”јавност” са правом на јавну реч.

Атлас је наиме најавио грађанску парницу против колега из Писма те се умешао први ауторитет са Харварда др Мартин Кулдорф у писму за Станфорд Дејли:

Драги уредниче,

У отвореном писму, 98 чланова факултета са Станфорда оптужују свог колегу са Станфорда и саветника за КОВИД-19 из Беле куће Скота Атласа за ”лажи и погрешна представљања“, тврдећи да су ” његова мишљења и изјаве у супротности са устаљеном науком“. Изненађујуће, наводне лажи се не спомињу, што отежава научни дискурс.

….Међу стручњацима за избијање заразних болести, многи од нас се већ дуго залажу за стратегију усмерену на узраст и било би ми драго да о томе расправим са било којим од 98 потписника. МОј став дели и професор Сунетра Гупта са Универзитета Оксфорд, најистакнутији светски епидемиолог . Претпостављајући да међу Вама са Станфорда нема пристрасности према женама научницама и то још друге боје, коже позивам факултет и студенте Станфорда да прочитају и њен став.

Анди или онлајн зараза у Њујорку

Ево како је пострадао апсолвент Универзитета у Њујорку (НИУ)… Забава је била у складу са смерницама КОВИД-19 за фазу 4 у Њујорку, које дозвољавају догађаје до 50 људи. Многи присутни су дошли без маски, али Анди каже да није стајао у близини никог другог осим његових цимера – који су такође студенти – и они су након кратког времена отишли.

Али, неко са забаве је објавио видео ….. Видео је пријављен администраторима НИУ-а путем универзитетског система за КОВИД-19. У недељу, 23. августа – дан након забаве – директор надзора студената Крејг Џоли послао је имејл Андију оптужујући га да је„претња здрављу и безбедности НИУ заједнице“. До 17:00. у понедељак га је НИУ суспендовао на неодређено време.

Да би се вратио у кампус 2021. године, Анди ће морати да писмено моли за помиловање

Прву жалбу је већ написао: ”Нисам студент који ће боравити у стану НИУ универзитета или близу њега, нити ћу улазити у кампус или у зграде НИУ, јер сам тренутно уписан у све курсевеонлајн“, написао је Анди у својој жалби.

Жалба је одбијена.

Андијев случај је у ствари правило током Школске 2020-2021 у ”вирусно освешћеним државама” САД.Перверзност размишљања Универзитетских и здравствених бирократија илуструје објава декана са Универзитета Пердју.

:”Све што смо урадили – месеци планирања да нашим ученицима пружимо прилику да уживо наставе школовање – може се поништити у трен ока само једним човеком или догађајем када се не поштује правила и смернице“-написала је Кети Сермершеијн ,”деканка”!

Карл Бергстром, професор биологије на Универзитету у Вашингтону, упоредио је њено признање да ће неропско поштовање правила уништити целу стратегију са „планом евакуације који ће савршено функционисати све док се зграда не запали „.

”Зашто би неко признао да ће им се месеци планирања срушити ако студенти направе једну забаву?“ запитао се на Твитеру остављајући могућност да су високошколци,не својом вољом ”уписани”на неки други социјални експеримент.

Догађаји слични Ендијевом у Њујорку догодили су се у десетинама кампуса, а стотине ученика већ су суспендовани. Пердју је избацио 36 њих из кампуса због забаве без маски. Колеџ Ст. Олаф у Минесоти суспендован је 17. Универзитет у Сиракузи 23. …

Аустралијска корона страдија

ПЕТИ континент не посустаје. Предњачи и даље у Корона лудници.

:„Као трудница не могу да седим у парку?“ питала је жена неколико полицајаца који су је малтретирали.

”Из своје куће можете изаћи само из једног од четири разлога“ а седење у парку није један од четири,рекао је полицајац у парку у Мелбурну.

  • ”Један од разлога је вежбање”, бранила се ова.
  • Седење у парку није један од четири разлога “– рече сурови чувар короне..

Ни трудница није одустајала: ”Дакле, трудна сам и очигледно је да ми је вежбање ограничено јер морам да ходам, сада сам надута јер сам трудна 38 недеља. Дакле, ја не могу да седим у парку, је ли тако? “

…. ”Можете да изађете само из једног од четири разлога“, упорни су били и полицајци…

Видео Полиција у Викторији изгубила разум погледати ОВДЈЕ.

Сличну акцију описао је Дејли мејл али у Мелбруну: Пет полицијаца против две баке у парку.

Парк у Мелбурну

Видео на Јутјуб-у од недеље приказује полицајце који окружују две жене док је једна од њих одлучно каже: ”Не, не устајем“.

”По ком основу сам ухапшена? Ово је незаконито “, рекла је.

Полицајци су потом зграбили мобилни телефон жене чим га је извадила да започне снимање сусрета.

Тада је бакама прећено хапшењем због наводног одбијања да покажу идентитет.

У трећем инциденту полиција је ушла у дом труднице и ухапсила је јер је само планирала протест против закључавања на Фејсбуку.

ИН4С