Српска лига: Ђиласови “стручњаци“ не знају да осуде нападе на СПЦ

Београд, 6.10.2020 – Покрајински завод за заштиту споменика културе, узимајући у обзир предлог епархије Бачке и све потребне анализе својих стручњака у вези са тим предлогом, донео је одлуку да је обнова фасаде Владичанског двора у Новом Саду оправдана и да ни на један начин не ремети уметничку вредност једног од најзначајнијих верских објеката, саграђеног почетком прошлог века на месту срушеног здања у бомбардовању 1849. године, тако да не стоје оптужбе Странке слободе и правде (ССП) да је овом обновом учињена ненадокнадива штета – изјавио је Александар Ђуђев, председник Српске лиге.

У недостатку својих предлога у свим областима живота, Ђиласови „стручњаци“само критикују све што се ради на добробит свих грађана Србије, наставио је Ђурђев, док их са друге стране нигде нема када је потребно осудити нападе на Српску православну цркву (СПЦ), почевши од покушаја власти у Приштини да православне објекте наше Цркве прогласе некаквим Косовским наслеђем, до напада из иностранства али, на жалост, и из земље усмерених на урушавање једног од најјачих стубова српског друштва.

Најлакше је критиковати али је тешко дати неке своје квалитетне предлоге и још бити истрајан у њиховој реализацији. Недостатак визије појединци из опозиције покушавају да надоместе јавним оптужбама стручних служби и свих оних институција које имају велику подршку у народу, као на пример Српска православна црква или председник Србије Александар Вучић – закључио је Ђурђев.