И, Трамп пређе корона рубикон (II)

Вујичић

Могло се претпоставити. Бајденова кампања реаговала је муњевито на Трампово скидање маске са лица и на позив грађанима да наставе да живе. Узвратили су видео снимком на којем се реемитује како актуелни председник скида маску и додаје како претенд на Вашингтонски престо маску ставља:

Маске су важне. Спасавају животе, поручује Бајден.

 

Док Америком одјекује ламент због ”подлог”, пребрзог опоравка председника Трампа сажет у реченици: ”Како се само усуђује”, претресају су и шансе за победу супростављених наратива о корони.

 

Две ”политике” нашле су се јасно на двема странама Корона Рубикона, Стикса, Рио Гранде… ”Ретро” Америка је уз актуелног председника и нада се да им он може вратити стару добру ”нормалу”. Нова нормала Фаучијеваца и друштва из Давоса извесна је ако Бајден победи.

Вирус “плови матицом света” и његови домети у обликовању ”нормала” су на свеобухватној процени.

Вирус средство друштвених промена

– Пре марта ове године, мало је било оних који су мислили да би болест могла бити значајан покретач људске историје Није више тако. Људи почињу да схватају да промене које је КОВИД-19 већ увео или убрзао – телемедицина, рад на даљину, социјално удаљавање, крај руковања, куповина преко Интернета, виртуелна готовина… – почеле да мењају њихове начин живота-пише префесор Ендру Ладам са Јорк универзитета у Торонту у наменском есеју о историјским промена услед болести.

Професор чији се један од предмета зове: ”Куга, пандемије и политика“, тврди да пандемије имају способност да обликују људску стварност на три начина.

…Болест је подстакла успон хришћанског Запада. Антонинска куга Кипарска куга опустошили су Римско царство од 165 до 262. године. Процењује се да је стопа смртности ових комбинованих пандемија била од четвртина до једне трећине становништва царства. Иако је запањујући, број умрлих је део приче. Ова куга је покренуло дубоку трансформацију у верској култури Римског царства-пише Ладам и додаје:

…Уочи антонинске куге царство је било паганско. Хришћанство, монотеистичка религија је имало је само 40 000 присталица, не више од 0,07% становништва царства…По завршетку пандемија , хришћанство је постало доминантна религија у царству.

Објашњава како:

… Иако је болест била неизлечива, основно палијативно збрињавање – на пример обезбеђивање хране и воде – могло је подстаћи опоравак преслабих. Мотивисане хришћанским милосрђем и етиком бриге о болесницима – а омогућене густим друштвеним и добротворним мрежама око којих је рана црква била организована – хришћанске заједнице царства биле су вољне и способне да пруже овакву негу.

Пагански Римљани су се, уместо тога, определили или да побегну од избијања куге или да се самоизолују у нади да ће бити поштеђени инфекције. Показало се да им је то био крај…

Хришћани су преживели пустош ове пошасти брже од својих паганских суседа и брже су развили већи ниво имунитета.

… Друга куга, позната као Јустинијанова довела је до пада Рима. Почела је око око 542. године и трајала два век до 755. године. Страдало је око 25% до 50% становништва ,од 25 милиона до 100 милиона људи. Масовни губитак живота осакатио је економију, покренувши финансијску кризу која је исцрпила државну касу и срушила некада моћну војску. Снаге исламског калифата Рашидун у Арабији – које су Римљани и Персијанци дуго обуздавали – куга углавном није дотицала зашта разлози нису до краја схваћени, али вероватно имају везе са релативном изолацијом калифата од главних урбаних центара-каже се даље.

…Калиф Абу Бакр није ”пустио прилику да пропадне”. Искористивши тренутак, његове снаге су брзо освојиле цело Персијско царство, док су ослабљеном Римском царству одузимале територије на Леванту, Кавказу, Египту и северној Африци. Муслиманске снаге Рашидунског калифата заузеле су Левант – регион Блиског Истока – од Византијског царства око 636. године….

Црна смрт избила је у Европи 1347. године и потом убила између једне трећине и половине укупне европске популације од 80 милиона људи. У време када је пандемија завршена раних 1350-их, из ње се појавио изразито модеран свет – дефинисан бесплатном радном снагом, технолошким иновацијама и растућом средњом класом. Пре него што је бактерија плућне куге стигла 1347. године, западна Европа је била феудално друштво које је било пренасељено. Радна снага била је јефтина, кметови небитни , социјална мобилност никаква и није било много подстицаја за повећање продуктивности.

Али губитак толико живота уздрмао је окоштало друштво. Црна смрт створила је огроман недостатак радне снаге.. Успешнији су постали богатији и створили су нову средњу класу. Они су сада могли приуштити више луксузне робе која се могла добити само изван европских граница, а то је стимулисало трговину на даљину и ефикасније бродове са три јарбола који су били потребни за бављење том трговином.

Међутим професор на крају упозорава: Ништа од овога не представља аргумент да ће још увек трајућа пандемија КОВИД-19 имати слично земљотресне исходе. Стопа смртности од КОВИД-19 није ништа у поређењу са горе поменутим пошастима, па стога последице можда неће бити толико сеизмичке.

Победнички кодекст против ”новонауке”

Није само ”недостатак” смртности Ковид 19 сметња у Давосу најављеним ”тектонским поремећајима” цивилизације.Данашњи свет се темељи на стандардима и принципа од којих су многи тековина последњег великог рата против тоталитаризма.

Након победе над нацизмом у Нирбергу је одржан низ суђења за ратне злочине. Пресудом од 20. августа 1947 од 23 хитлерова лекара којима је суђено, седам је ослобођено, девет је осуђено на затворске казне између 10 година и доживотно, а седам на смртну казну. Они су били умешани у штетна и неетична експериментирања над људима.

Нирнбершки кодекс објављен је касније 1947. године и истакао је 10 етичких принципа лечења човечанства којих се лекари морају држати. Прво начело је гласило да је „добровољни пристанак људског субјекта од суштинске важности“. Значајно је да је у 10 принципа као први наглашен потреба да се увек тражи слободно дати пристанак људске јединке да се лечи предложеним терпијама. Овај кодекс у ствари под лупом држи лекаре и истраживаче кварећи срећу заговорницима обавезне терапије у виду Гејстсових вакцина.

Нирбешки код је уграђену Хипократову заклетву из 1948. која није мењана.

Укратко:

1. Добровољни пристанак људског субјекта је апсолутно неопходан. Ово значи да би пацијент требало да има правну способност да да сагласност; треба да буде третиран тако да има слободу моћи избора, без интервенција било ког елемента силе, превара, обмана, принуда, прекорачење…, Дужност и одговорност за утврђивање квалитета пристанка на лечење почивају на сваком лекару који започне, усмери или се укључи у експеримент. То је лична дужност и одговорност која се не може пренети на другог….

2. Експеримент (над пацијентима) треба да да даје плодне резултате за добробит друштва, и да је неизводљив другим методама или средствима,не сме бити плод случајности и непотребне природе.

…4. Експеримент треба спровести тако да се избегну сва непотребна физичка и душевне патње и повреде.

… 6. Степен ризика који се предузима никада не би требало да пређе степен утврђен општим хуманитарним значајем проблема који треба решити експериментом.

…10. Током експеримента надлежни научник мора бити спреман да прекине експеримент у било којој фази, ако има разлог да верује,…да ће наставак експеримента вероватно резултирати повредом, инвалидитетом или смрћу субјекта.

Вирус није болест идеологија вируса јесте

Нема начина да се логично објасни апсурдност актуелног корона тренутка. Из дана у дан мислећи људи покушавају ”да допру до свести” новонаучника.

— Вирус није болест. Само врло мали проценат оних који су изложени вирусу – САРС-ЦоВ-2 – показују било какву врсту акутних респираторних симптома или оно што можемо назвати ”коронавирусном болешћу“- пише Џеф Дифст први човек Мисес института.

…Једина важна статистика која карактерише тежину неке болести су хоспитализација и смртни случајеви. Најважнија је стопа смртности од инфекције (ИФР). Подаци прикупљени до јула показују да је ИФР за млађе од четрдесет пет година заправо нижи од оног код обичног грипа. ИФР цовид-19 расте за старије од педесет, али је нетачно речи да је тоза њих ” смртна казна”. Подаци не раздвајају оне са већ постојећим здравственим проблемима узрокованим гојазношћу, дијабетесом и срчаним болестима. Када бисмо могли да видимо податке само за разумно здраве људе млађе од педесет година, бројеви би били још умирујући.

…Благи или асимптоматски случајеви наводне заразе су заправо бесмислени. Свет је препун бактерија и вируса…. Има их на милионе свуда око нас, на нашој кожи, у носу и респираторном тракту, у нашим органима. Треба да живимо с њима, због чега сви имамо имуни систем дизајниран да нам помогне да коегзистирамо и прилагодимо се организмима који се стално мењају. Антитела развијамо природно или покушавамо да их стимулишемо помоћу вакцина, али на крају се наш имуни систем мора носити са Ковид-19. Вирус ће увек бити тамо, са друге стране било ког закључавања или маске каже.

Други аутор, Џеф Такер из Института за Економска истраживања САД бриљантно примећује да је Ковид вирус рођен ”са идеологијом”.

Свака политичка идеологија има три елемента:

  • Визију пакла са непријатељем којег треба победити.
  • Визију савршенијег света .
  • План за прелазак са једног на други.

План за прелазак из пакла до савршенијег света у свим идеологијама ”укључују преузимање најмоћнијег алата друштва: ”државе”. Из тог разлога, идеологије се крећу тоталитарно. У основи, зависе од избора људи како да се актуелни системи веровања и понашања замене новим -пише он. …

Очигледан случај је комунизам: Капитализам је непријатељ, док је ”власт радницима” и крај приватног власништва ”небо”.

Средство за постизање тог циља је била насилна експропријација.

Идеологија расизма је постављена нешто другачије. Пакао је етничка интеграција и мешање раса а рај је расна хомогеност. Средство промене је маргинализација или истребљење неких раса.

Фашизам замишља да су глобална трговина, индивидуализам и имиграција непријатељи, док је моћни национализам рај. Средство промене је вођа. То можете приметити и код одређених марки теократског верског традиционализма.

Карл Бранд Хитлеров лекар

Све идеологије долази са примарним интелектуалним фокусом, врстом приче створене да окупира ум-каже Џеф Такер.

…Ова година нам је дала нову идеологију са тоталитарним тенденцијама. Има визију пакла, раја и средство транзиције. Има јединствени језички апарат. Има ментални фокус. Има сигналне системе за откривање и регрутовање присталица. Та идеологија се зове закључавање.

(Вирус је пакао а вакцина рај. Маске су у средини. Спаситељи су корона – новонаучници!)

Пландемија са уграђеном грешком

Вирус Сарс-Ков 2 структурално пати од урођених мана. Потиче из фамилије Корона вируса (свињског грипа) који су пандемијски и пландемијски подбацили 2009. и 2010. па су чак били и под ”криминалистичким микроскопом власти”. И актуелни Сарс-Ков 2 ”показује сличну слабост” а пробудио је пажњу практично пре него се званично и родио.

На Самиту Светског економског форума у Давосу од 21-24 јануара 2020. човечанству је саопштено да ” под покровитељством Коалиције за иновације у погледу спремности за епидемије (ЦЕПИ) у партнерству Економског форума и Фонда Била Гејтса, компанија Модерна из Сијетла намерава да произведе мРНА вакцину против вируса која се тада звао 2019-нЦоВ…

И тек што су у Давосу ”изразили намеру”, СЗО је 30. јануара 2020. прогласила је ванредну ситуацију тачније,стање међународне забринутости за јавно здравље у вези са новим кинеским коронавирусом (2019-нЦоВ) који је категорисан као вирусна упала плућа. Епидемија вируса била је усредсређена на Вухан, са популацијом већом од 11 милиона. Било је 150 потврђених случајева ван Кине, и то шест у Сједињеним Државама, три у Канади, два у Великој Британији итд. Тачно 150 потврђених случајева у популацији од 6,4 милијарде (светска популација од 7,8 милијарди минус кинеска 1-4 милијарде).

Ризик од заразе реално тада је био практично нула али СЗО је покренуо механизме ванредног стања које тражи ванредна решења. Преведено на српски: Решења мимо владаућих медицинских и етичких станадрда.

Друга велика фалинка актуелне Корона фарсе је што је, Французи би рекли: Дежави (déjà vu— већ виђено).

И у јулу 2009. године, генерални директор СЗО својим ауторитетом је предвидео да би „чак две милијарде људи (једна трећина светске популације могло бити заражено током наредне две године Свињским грипом .Месец раније Маргарет Чен је говорила:

– На основу“ стручних процена доказа, научни критеријуми за пандемију су испуњени… Свет је сада на почетку пандемије грипа 2009. године (брифинг за штампу 11. јуна 2009).

– Маргарет Чен :“Произвођачи вакцине могли би произвести 4,9 милијарди доза у најбољем сценарију“… (Ројтерс, 21. јула 2009).

– „Свињски грип би могла погодити до 40 процената Американаца током наредне две године, а чак неколико стотина хиљада могло би умрети ако кампања вакцине и друге мере не буду успешне.“ (Званична изјава Обамине администрације, АП, 24.јула 2009).

Али, пандемија се није догодила. Милиони доза вакцине које су наручиле националне владе су након тога уништени. Није покренута Интерпол истрага ко стоји иза вишемилионске преваре. Парламентарна скупштина Савета Европе, на челу са епидемиолог Волфганг Водаргом, саопштила је да је „лажна пандемија“ један од највећих скандала века (Форбс, 10. фебруара 2010.) (https://news.sonoma.edu/article/project-censored-turns-40) .

Широм Европе 2010. рађене су криминалистичке истраге против лекара умешаних у скандал са вакцинама али су резултати полицијског рада углавном остали у фиокама (укључујући и српске фиоке). Лекарске коморе ” нису нашле за сходно да саме истраже своју бруку и, остало је нам је само да верујемо у причу са Београдског бувљака.

Према њој, онај Цига на Бувљој пијаци што ”ваља” дипломе фукултета, кад му дођу заинтересовани за Медицински уз пар хиљада евра а пре издавања дипломе, кандидата мало и пропита. 

О Медицинском кодексу и победницима (поново)

Др Корнелиус П. Роудс, дипломац Харвардског медицинског био је посвећени онколог, патолог и администратор болнице где је наставио да предаје и спроводи истраживање о болестима у својој алма матер. Од 1929. до 1939. радио на Рокефелеровом институту за медицинска истраживања, а недуго затим постао је члан особља у болници Рокефелер, где је следио његова друга интересовања у хематологији и полиомијелитису.

У презбитеријанској болници у Сан Хуану у Порторику радио је као део „санитарне комисије“ Рокфелер-ове фондације проучавајући недостак гвожђа код домицилног становништва. И онда је 10. новембра 1931. године, др Роудс после једне забаве у граду Сидри у Порторику, пронашао свој аутомобил уништен и демолиран и решио да се освети Порториканцима, Његова намера остала је забележена у писму писмо Фреду В. Стиварту , колеги из Бостона:

Драга Фердие:

….. Порториканци су несумњиво најпрљавија, лења, дегенерисана и лоповска раса људи који су икада насељавали планету. Мука вам је кад живите на истом острву са њима. Чак су нижи од Италијана. Овом острву нису потребни јавноздравствени послови, већ плимни талас или нешто слично како би се потпуно истребило становништво. Тада би могло да се живи. Дао сам све од себе да продубим процес истребљења убијањем осам Порториканаца и трансплантацијом ћелија рака у још њих неколико. Ово последње до сада није резултирало смртним исходима … Питање добробити пацијената овде не игра никакву улогу – заправо сви лекари се радују злостављању и мучењу несрећних субјеката.

Др Роудс је нанео много смрти Порториканцима а онда, током Другог светског рата. др Роудс је постао пуковник америчке војске и начелник медицине у Дивизији за хемијско оружје. Основао је многе лабораторије за хемијско оружје у Јути, Мериленду(злогласни Форт Детрик) и Панами, учествујући у тајним експериментима на Афроамериканцима, Јапанцима и, наравно, Порториканцима, заснованим на раси. Унесрећио је и 60.000 америчких војника који су завршили са доживотним последицама.

Доктор Роедс ипак је добио ”Легију части“ за ”борбу против отровних гасова и унапређивање употребе хемијских средстава у рату”. ИЗ његових програма 1944.настало је и Одељење за биолошко ратовање армије САД.

Овај расиста и психопата који је снивао о истребљењу порториканске популације сахрањен је са свим почастима и никад није одговарао за злодела.

Био је на страни победника.

 

ИН4С