Лалатовић: Сликали сте се са пехаром, сад нам платите

Ненад Лалатовић, тренер фудбалера Војводине, жестоким речима је критиковао рад управе клуба после победе Новосађана на гостовању Радничком у Нишу.

Војводина је славила победу од 1:0, а Лалатовић је критиковао рад управе јер дугују новац фудбалерима.
Он је новинарима открио да се играчима Војводине дугују две плате, као и премије за освајање Купа Србије прошле сезоне.
“О овоме ћу да причам на свакој конференцији, докле год моји момци не добију новац. Ја са њима живим, знам о чему смо и данас причали и знам шта осећају. Они су веома разочарани, иако знам да свуда има проблема. Нама је генерални спонзор Србијагас, велика фирма на челу са господином Бајатовићем, али не може ни он све сам. Ако постоји неки проблем између њих, нека седну и причају. Нека се мало умеша и Град, јер и они су били препоносни кад смо освојили трофеј Купа. Уједините се и угледајте се на то како су се ујединили запослени у ФЦ ‘Вујадин Бошков’, играчи и ја. Ми живимо као једна породица и гинемо за овај грб”, емотивно је реаговао млади тренер.

Он је од челника клуба затражио да докажу своју приврженост играчима и клупским бојама.

“Сада ви покажите како се воли Војводина. Покажите то навијачима, играчима који то највише заслужују, запосленима који нам спремају храну, одржавају терене, чисте, перу. То је породица која два месеца није примила плату. Ово је баш из тог разлога велика победа мојих играча, јер сам им рекао да хоћу да будемо пример њима како то изгледа кад се породица држи на окупу. Данас смо изгинули за наше навијаче, за град Нови Сад, за север Србије и сваког Србина који воли Војводину. Показали смо да људи, када се уједине, могу јачи да изађу из проблема”, додао је Лалатовић.

Додаје да јако добро зна како је играчима који морају да раде свој посао, а нису плаћени.

“Криво ми је због ових момака, јер нису то заслужили, као ни запослени у ФЦ ‘Вујадин Бошков’, који раде за 30-40 хиљада динара. У Новом Саду и на северу Србије има много моћних људи, укључујући и оне који воде наш град. У последњих годину дана, деца која су раније навијала за Звезду и Партизан, опет су, због добрих резултата, почела да навијају за Војводину, што је добро за Србију и српски фудбал. Зато поручујем свима да занемаре то ко са киме не прича, јер мене то ни не занима. Нека направе један састанак и нека напокон исплате оно што се дугује. Моји играчи су моја породица и за њих сам спреман да погинем, али ћу се борити до последњег дана да добију оно што им припада”, јасан је Лалатовић.

Још једном је апеловао на чланове управе клуба да исплате дуг према свим запосленима.

“Ја сам Србин, живим у великој Србији и волим своју земљу и свој народ. Борим се за своје момке, а не за Албанце или не знам кога већ. Борим се за Србе и за то да српске породице добију оно што им припада. У ФЦ ‘Вујадин Бошков’ има стотине српских породица којима се дугују плате, а клуб воде и око клуба су моћни људи. Битно им је било да се сликају кад смо освојили трофеј, па сада лепо нека исплате оно што дугују”, закључио је тренер Војводине.

Нова