МАРИЋ СЕ БОРИ СА КОРОНОМ Хитно хоспитализован у тешком стању!

Познати психијатар и сексолог доктор Јован Марић оболео је од короне и тренутно се налази на лечењу у КБЦ „Драгиша Мишовић“, сазнаје „Република“.

Доктор Марић има обострану упалу плућа и повремено је на кисеонику.

То је потврдио и сам Марић у кратком телефонском разговору, пошто због јаког кашља отежано говори.

– Ево ме у „Мишовићу“ већ два дана. Ја сам мислио да је корона вирус као и сваки други, али сад видим да није. Све је почело крајем прошле седмице када сам добио температуру. Рачунао сам да сам негде навукао грип, као и сваке године у ово време – испричао је он и додао:

– Међутим, како сам почео да малаксам, колегиница из „Мишовића“ ме је посаветовала да почнем да пијем хемомицин. Међутим, већ у понедељак стање ми се погоршало, дошао сам да снимим плућа, по њеним савету, и испоставило се да имам обострану упалу. Одмах сам задржан у болници, а тест на корону је показао да сам позитиван – прича Марић.

Иако спада у ризичну групу, јер има придружена обољења попут дијабетиса и хипертензије, Марић не брине, јер твди да је у добрим рукама.

– У „Мишовићу“ сви пацијенти имају најбољу негу, тако да је имам и ја. Узимам терапију, борим се и надам се да се видимо за неких две недеље – рекао је професор на крају разговора.

Ало