Србија и Грчка траже начин да реше проблеме у туризму изазване пандемијом

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић и амбасадор Грчке Јоргос Ђакофотакис сложили су се да је потребно омогућити улазак представника, односно власника српских туристичких агенција у Грчку ради договора са пословним партнерима у вези са плаћеним туристичким аранжманима.

Грчки амбасадор је поручио да ће учинити све што је у његовој моћи да се овај проблем успешно и у што краћем року реши, и то на основу списка власника агенција којима је потребно одобрење за улазак у Грчку, које ће ресорно министарство доставити.

Татјана Матић је предложила протокол о сарадњи са грчким туристичким сектором на основу којег би убудуће била организована комуникација две земље у односу на последице пандемијске кризе.

„Овакве ситуације нису добре ни за Србију ни за Грчку. Сада када смо веома забринути за здравље и безбедност људи морамо истовремено да мислимо и на људе који зависе од туризма, чији су то бизниси и начин да одрже своје породице“, нагласила је Матић.

На састанку је договорено да се даље ради на смањењу цене роминга, односно наставе процедуре у вези са Меморандумом о сарадњи у области телекомуникација између две земље, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Н1