Руска војска: Дронови-камиказе „Калашњиков“ се одлично показали у Сирији

Борбени дронови концерна „Калашњиков“ добро су се показали у борбама у Сирији и Министарство одбране Русије ће наставити да их користи, рекао је генерални директор државне корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.

„Дронови ‘Калашњиков’ учествовали су у борбама у Сирији, где су се веома добро показали и Министарство одбране Русије ће их са задовољством купити и то не само дронове за извиђање, већ и за борбу“, рекао је Чемезов.

Нагласио је да су, упркос њиховој компактности и мањој снази у поређењу са великим дроновима, показали велику ефикасност.
Чемезов је додао да се ударни дрон „Корсар“, који је развио „Ростех“, тренутно налази у фази испитивања.
Компанија „Зала“, која је лидер у концерну „Калашњиков“ у развоју беспилотних летелица, има два борбена производа: ударну беспилотну летелицу-камиказа „Зала-КИБ“ и њену савременију варијанту – „Зала Ланцет“. Овај дрон има извиђачки, комуникациони, навигациони и високопрецизни ударни елеменат. Способан је да изводи нападе у ваздуху, на копну и у води без стварања копнене или морске инфраструктуре.
Подсетимо, у јуну 2019. године објављено је да је концерн „Калашњиков“ направио први у Русији летећи камиказа-дрон „Зала Ланцет“.

Спутник