Угоститељи на танком леду: Нема ниједне резервације за Нову годину, на помолу велики губици

Годинама уназад, у ово доба године увелико је познато ко ће где, али сада влада неизвесност.

Шта ће бити са прославом нове године, још није познато.

Извесно је да на трговима неће бити организованих дочека, док угоститељи стрепе шта ће бити.

Мало је вероватно да током новогодишњих празника неће бити рестриктивних мера, рекао је за Прву телевизију епидемиолог Предраг Кон.

– Наша дужност је, као већ институције ресторана од 1864, да информишемо наше госте и да направимо мени и цену и све. Шта ће се десити то заиста нико не зна. Ако дозволе 10 људи у једној сали ми ћемо радити за десет, без обзира на енормне губитке – каже Милица Петковић, менаџер ресторана у Скадарлији.

Годинама уназад, у ово доба године увелико је познато ко ће где, али сада влада неизвесност.

– Не, немамо уопште никакво интересовање за Нову годину. Баш нико се не јавља, зато што нико ништа не зна – додаје Петковић.

Свега пет одсто угоститеља у Београду промовише програм за новогодишњу ноћ, а њих 10 одсто планира да организује прославу дочека, кажу из удружења ноћних барова и клубова.

Цене карата у ресторанима крећу се од 35 до 60 евра, док је у појединим, у којима наступају познати певачи, цена од 150 до чак 200 евра.

– Ако неко организује Нову годину, тај неко и не узима паре за Нову годину, него се нада да ће радити за Нову годину, јер то је једини начин да се преживи јануар. Ако не будемо радили, што ја у овом тренутку и разумем, јер је епидемиолошка ситација јако лоша, ја не размишљам о томе , али ако неко то и организује, организује јер не постоји други начин да опстане – каже Миша Релић из Удружења ноћних барова и клубова.

Србија данас