Руски трговински ланац започиње експанзију у Србији: Купљене прве локације за маркете

Београд — Руски трговински ланац Светофор, у европским земљама познат под брендом МЕРЕ, започео је експанзију на српском тржишту.
Како преноси портал Ретаил Сербиа, руска придружница у Србији купила је прве локације широм земље на којима планира да и званично започне своје пословање.

Како је средином августа најављено из филијале руске компаније у Београду, на српском тржишту планирано је отварање најмање 100 маркета просечне површине од око хиљаду квадрата.
Наведено је да планирају да раде директно с произвођачима, са строгом контролом квалитета и ниском трговачко маржом, а истакли су и да ће њихове цене бити 20 одсто ниже од просечих.

МЕРЕ је придружница руске Торгсервис групе, основане 2009. године, која тренутно послује на више од 800 локација широм Русије под брендом Светофор и трећи је по величини ланац иза трговачких компанија X5 и Магнит. Ретаил Сербиа наводи и да руски дисконтер ускоро планира и отварање првих продавница у Грчој, где активно тражи локације, док у Атини, Солуну и Парти већ ради на уређењу закупљених простора.

Photo by Oleg Magni from Pexels

Б92