Лавров: САД се нису обратиле Русији због наводних хакерских напада

ЗАГРЕБ – САД се нису званично обратиле Русији због наводних нових хакерских напада, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Нисмо добили ниједан званичан захтев САД у вези са хакерским нападима или сумњама на хакерске нападе, пренео је ТАС С.

„Већ смо навикли да САД и друге западне државе у медијима једноставно износе још један низ оптужби против Русије, било да су то хакери или двоструко или чак троструко тровање (Алексеја) Наваљног”, истакао је шеф руске дипломатије у Загребу.

Ројтерс је у понедељак пренео да су хакери за које се верује да раде за Русију, имали приступ интерној електронској пошти америчког Секретаријата за финансије и агенције надлежне за регулисање употребе интернета и средстава телекомуникација.

Због озбиљности сајбер напада одржана је седница Савета за националну безбедност у Белој кући, пренела је британска новинска агенција позивајући се на добро упућен, неименовани извор, јавља Танјуг.

У америчкој обавештајној заједници постоји забринутост да су хакери покушали сличан упад у базе података других агенција америчке владе, потврђено је из четири неименована извора, без прецизирања о којим је агенцијама реч.

Политика