Момировић: Људи за пар година неће препознати саобраћајну комуникацију Србије

Захваљујући невероватним инвестицијама, Србија гради потпуно нову инфраструктуру и људи ће бити јако поносни на ову земљу, неће моћи да препознају ову саобраћајну комуникацију“, наводи за РТС Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Томислав Момировић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да је упркос ситуацији са ковидом-19 велики број пројеката тренутно у реализацији, између осталих – радови на брзој пруги Београд – Нови Сад, Моравском коридору, на деоници ауто-пута Милош Велики од Прељине до Пожеге.

Гостовање Томислава Момировића у Јутарњем дневнику РТС-а

„Јако велики број пројеката је тренутно у реализацији. Следеће године ћемо отворити Ниш-Приштина и Бачки Брег – Наково. Нови коридор Сомбор-Кикинда, Рума- Шабац- Лозница, мост на Сави. То су невероватне инвестиције. Оно што ми сада радимо, то је нешто што се није дешавало 50 година. Србија гради потпуно нову инфраструктуру, и људи ће бити поносни јако поносни на ову земљу неће моћи да препознају ову саобраћајну комуникацију“, нагласио је Момировић.

Изградњом путне инфраструктуре одржава се макро-економска стабилност Србије, каже Момировић и додаје да имамо повољне економске резултате, јер је држава повукла добре мере у тренуцима кризе и није закаснила ни у једној реакцији.

„Јавне инвестиције су сачувале макроекономију Републике Србије, и то је чињеница“, истиче министар.

Ми следеће године нећемо само инвестирати у инфраструктуру, ми ћемо спашавати економију наше земље, наводи Момировић и додаје да ситуација са коронавирусом утиче и на приватне инвестиције.

„Сви очекујемо да ће приватне инвестиције бити мање, то је једноставно реално у овим околностима. Европа је у најтежој ситуацији последњих 50 година и ако ми као јавни сектор великим инвестицијама за које имамо потенцијал зато што смо наравно у прошлом периоду почев од фискалне консолидације ојачали економију не инвестирамо доста, не спасимо економију нећемо успети да очувамо економски стандард који смо достигли, а ми то можемо и морамо да урадимо“, оценио је гост Јутарњег дневника.

Истакао је да су највећи терет короне поред здравствених радника који су на првој линији фронта, поднели и грађевински радници.

„Ми ниједног тренутка нисмо стали ни на једном коридору, ни на једној деоници, све време се изводе радови, максимално смо искористили ово лепо време“, закључио је министар.

 

РТС