ЈЕДАН КРАЈ У БЕОГРАДУ ЈЕ РЕКОРДЕР: Тамо влада помама за становима, највише се траже ЛУКСУЗНИ

Просечан купац има 100.000 евра, али купује мање квадрата.

Према најавама агенција за некретнине, цене станова и пословних простора ове године требало би да буду нешто ниже у односу на 2020.

Док се претходне године више градило, некретнине су се слабије продавале. Хоће ли ова година променити стање на тржишту некретнина?

„Тешко је рећи, али у овом тренутку нема наговештаја да ће цене некретнина ићи наниже“, каже за Прву ТВ Каћа Лазаревић, агент за некретнине.
„Цене су у благој стагнацији, можда због празника, новоградња се и даље јако добро продаје, а и сведоци смо колико се зида“, додаје она.

„Цена закупа пала је још од почетка пандемије, и не поправља се ситуација, тешко је издати стан у овим условима пандемије, људи издају бар да им се покрију трошкови“, каже Лазаревићева.

„Највише се траже луксузни станови, има довољно купаца који би платили 3-5 хиљада евра за такве станове“, каже она.

Према њеним речима, просечан купац сада може да издвоји око 100.000 евра, до пре годину-две имали смо просек од 50.000 евра, али се сада за тај новац може купити много мање квадрата него раније.

Осим тога, Лазаревићева каже да Нови Београд предњачи у сваком смислу као најтраженији део за потенцијалне купце, а ту је и Врачар, Сењак док се враћа и Дедиње.

Мондо