Кркобабић: Пола милијарде динара за задруге

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је данас да је усвојен нови програм подршке задругама за 2021. годину и позвао задругаре у Србији да се припреме да искористе тај новац.
За те намене издвојено је 500 милиона динара, раније основане задруге могу да рачунају на помоћ до 15 милиона, а нове на износ до 7,5 милиона динара.

„Програм је ту, сада је све на локалним самоуправама и задругарима“, рекао је Кркобабић.

Влада Србије је 4. фебруара усвојила је Програм подршке развоју задругарства доделом бесповратних средстава за унапређење пословања и технолошки развој задруга на читавој територији Србије.

То је први у низу програма за побољшање услова живота и рада на селу које ће у току ове године спроводити Министарство за бригу о селу.

Програм подршке задругама практично представља наставак успешно реализованог пројекта популарно названог „500 задруга у 500 села“, у оквиру кога је са чак 1,7 милијарди динара подржан рад 152 земљорадничке и пољопривредне задруге, наводи се у саопштењу Министарства за бригу о селу.

Приоритет и у овој години остају југ Србије, неразвијена, мање развијена и девастирана подручја, као подручја којима је највише потребна брига државе, али ће се приликом одлучивања о додели финансијских подстицаја водити рачуна о заступљености читаве територије.

Данас