РЕМ ставља под надзор телевизије АЛ Јазеера, Н1 и Нову С

Савет Регуларног тела за електронске медије (РЕМ) донео је одлуку да се у редован надзор ставе телевизије Н1, Нова С и АЛ Јазеера као телевизије које имају значајну гледаност.

Како је објављено на сајту РЕМ-а, Савет Регулаторног тела за електронске медије разматрао је у уторак извештај Службе за надзор и анализу програма у вези са емисијом „Ментално разгивање“ емитованој 2. новембра 2020. године у програму ТВ Нова С.

“Имајући у виду да је служба уочила велики број неправилности у предметној емисији, а за које је Савет утврдио да представљају кршење одредби Закона о електронским медијима и подзаконских аката, одлучено је и да се о томе обавесте луксембуршко независно аудиовизуелно тело (АЛИА), ЕПРА, ЕРГА и ОСЦЕ. Оваква одлука је донета јер је дозвола за пружање медијске услуге ТВ Новој С издата од стране луксембуршког независног аудиовизуелног тела (АЛИА)”, наводи се у саопштењу.

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на истој седници изрекао мере упозорења националној Хаппy ТВ и ТВ Инфо 24 плус због емитовања садржаја који се односе на магију, прорицање судбине, тумачење хороскопа и сл., супротно одредби члана 24. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга, уз обавезу да телевизије овакве програмске садржаје не емитују у било ком сегменту програма.

Извор: БИЗЛифе