„У Београду просечна плата 700 евра, зато су сви против Србије“

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је за неке проблем када Србија расте.
Гостујући на ТВ Прва, он је казао да када највише растемо сви говоре да ће онда Србија економски да доминира регионом, да зато тада треба подржати „мале“, да би се направио баланс.

Како је додао, Србија је успела да расте и напредује јер економски најбрже иде – гради болнице, пруге и слично, брже него други.
Плате и помоћ угроженима

Према његовим речима, просечна плата у Београду 2013. године била је 473 евра, а 2020. године – 700 евра.

„Први пут смо у децембру имали за 70 евра више него у Босни и Херцеговини“, подсетио је председник.

Ипак, поновио је да то за Србију представља део проблема, јер како наша држава буде напредовала, део српског становништва из региона ићи ће више ка Србији.

Уз то, сем актуалног трећег пакета помоћи државе, Вучић је рекао да је могуће очекивати и четврти такав пакет. Најавио је да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и нова повећања плата.

„Нама и овај трећи пакет помоћи, а верујем да ће бити и четврти, зависи од стопе раста коју имамо. Од тога нам зависе плате и пензије“, навео је Вучић.

Председник је изјавио да ће и незапослени у централној Србији добити помоћ, која је најављена за Србе на Косову и Метохији.

„Гледаћемо да направимо неку врсту секторске помоћи и за централну Србију“, додао је.

Гостујући на Првој ТВ, Вучић је рекао да је добио много питања зашто помоћ само незапосленима на КиМ. Ту помоћ, нагласио је, добиће и незапослени у централној Србији.

Намера је и да се подигне општа потрошња, уз инвестиције и извоз, поручио је и најавио да се ради на томе да помоћ добију и незапослени и да се сада мере све цифре.

Најбољи у Европи

Подсетио је и да је Србија прва у Европи по расту БДП за 2020. годину.
Он је поновио и да је у јануару Србија забележила мањи пад од очекиваног и имала око минус 1,6.

О министру Малом

Упитан да ли је министра финансија „пустио низ воду“, каже да га се није одрекао и да има апсолутно поверење у његово знање и компетентност. Поновио је да је утврђено да Мали нема 24 стана, већ само једна стан у Бугарској, за разлику од оних који имају 35 станова.

Казао је и то да се сви плаше да о томе говоре да не би били прогоњени.

Помоћ клубовима

Истакао је, између осталог, и то да је клубу Партизан помогнуто више него Црвеној звезди.

Испитаће се рачуни од Аустралије до Девичанских острва

Закон о испитивању порекла имовине био је једно од наших најважнијих обећања, и сада када ступи на снагу, испитиваће се сви рачуни, од Аустралије, Девичанских острва, Маурицијуса, до Луксембурга, каже председник Вучић. Он је истакао да је тај закон значајан, јер је важно да грађани знају шта ко има.

„Нећете моћи да сакривате рачуне широм света, обилазиће се рачуни од Аустралије, преко Девичанских острва, Маурицијуса, до Луксембурга“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Лично немам ниједан такав рачун, нити фирму, рекао је он и поновио да ће тражити да буде међу првих 10 чија ће имовина бити испитана, или бар у врху.

„Али, да се испитају и други, да видимо да ли ће да наведу тачне податке, да народ види ко се обогатио на његовој грбачи а ко ради у његовом интересу“, поручио је.

Б92