БИВШИ ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ О РАТУ У УКРАЈИНИ: Ако крену на Донбас, чека их катастрофа – тенкови ће газити до Одесе

ВЕЛИКА офанзива украјинске војске на Донбас довешће до потпуног пораза снага лојалних Кијеву, рекао је израелски политиколог и бивши обавештајац Јаков Кедми.

Кедми је изразио уверење да се Зеленски нада понављању азербејџанског успеха у Нагорно-Карабаху. Ипак, он предвиђа да ће агресија оружаних снага Украјине на Донбас резултирати катастрофом за Кијев.

– Доњецки тенкови се неће зауставити ни у Харкову ни у Дњепропетровску, па чак ни у Одеси. Ја то претпостављам на основу онога што видим и знам… Момци из Донбаса ће им објаснити. Нека само покушају – оптимистичан је Кедми у светлу заоштравања ситуације на истоку Украјине.

Данас су украјинске снаге напале Народну милицију ЛНР у селу Михајловка, а снимци сукоба су објављени на друштвеним мрежама. И лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин је изразио уверење да се Кијев припрема за офанзивне операције великих размера.
Према његовим речима, украјинска војска активно пребацује плаћенике, диверзанте и технику на линију контакта, што указује на то да ће Кијев покушати да изведе „блицкриг“ у Донбасу.

AFP PHOTO / GENYA SAVILOV

Новости