Раичевић одговорио Катнићу: Хвала Миливоје што сте ме се сјетили

Није ИН4С медиј „упрегнут у реализацију“ било чијих политичких интереса, него један од најпрепознатиљивијих лучоноша на нашем медијском небу који, ево већ 13 година, освјетљава пут до истине и правду чини ближом.

Господине Катнићу,

Дуго сам размишљао да ли да реагујем на Ваше “живописне” или фантазмагоричне квалификације о мени, као и на који начин да Вам приближим контрадикторности којима обилују Ваше оптужбе.

Ја се за разлику од Вас нећу бавити Вама, ви сте ту ненадмашни и довољни сами себи. Дакле, мој одговор би био оштрији да су ове несувислости изречене прије пар година. Сад кад нас дијели 500 км и чињеница да сам удаљен од “црногорске праведне руке” трудићу се, и због чињенице да се мртвоме вуку на реп не стаје, да Вас, као човека у одласку, максимално уважим. Како би сте Ви рекли „тако је витешки“.

Ваше саопштење за јавност у којем сте директно прозвали мене и ИН4С, као медиј чији сам главни уредник, уопште ме не изненађује. Искрен да будем, тешко да сам очекивао од Вас другачији вид комуникације, осим замјену теза и посезање за крајње непримјереним квалификацијама којима настојите да себе прикажете.

Искрено ми је жао ако је и на тренутак „мој текст“ условио код вас страх од наводне медијске хајке, са исходом, како ви кажете, “ваше ликвидације“.

Међутим, изненадило ме Ваше непознавање суштине постојања и друштвене улоге медија, који у сваком друштву, па и у овом нашем, представља сервис грађана који имају право да знају истину, чак и у случају када неко сматра да је то право депласирана теза или, пак, цивилизацијски искорак који би требало да буде суспендован. Такође, до ове Ваше реакције, нисам знао да се у пренешеном и уредно потписаном тексту – који садржи искључиво јасно и недвосмислено постављена питања од стране колега из „Националиста“, крије материјал за извођење закључака према којима је Вас неко „означио као мету криминалних организација“ или Вам је „угрозио безбједност“?

Није ИН4С медиј „упрегнут у реализацију“ било чијих политичких интереса, него један од најпрепознатиљивијих лучоноша на нашем медијском небу који, ево већ 13 година, освјетљава пут до истине и правду чини ближом.

Господине Катнићу, пошто сте криминализовали новинарска питања до мјере да кроз њих примјећујете и скривене мотиве који, тобож, воде у правцу Ваше физичке ликвидације, притом, вјерујем, уопште не водећи рачуна о тежини јавно изговорене ријечи, интересује ме на који начин тумачите конкретне случајеве премлаћивања и неоснованих хапшења које сам доживио у протеклом периоду, саслушавања од стране Вашег специјалног полицијског тима, као и бројна малтретирања кроз која пролазе чланови моје породице, али и редакција ИН4С која је, подсјетићу Вас, добила званичну и неуобичајену честитку за 21. мај сљедеће садржине:

„Биће крви ! Мислите да можете радити шта хоћете и колико хоћете без икаквих посљедица? Мислите да сте анонимни и да не знамо који сте? Знамо тачно и који сте и гдје живите и гдје вам вам раде најмилији ! ИМА ДА ВАМ ПОБИЈЕМО СВЕ, ЦИЈЕЛЕ ПОРОДИЦЕ ДА ВАМ ИСТРАЖИМО ОД ДЈЕЦЕ У ЗИПЦИ ПА ДО НАЈСТАРИЈЕГА У ФАМИЛИЈИ. КОРОВ СЕ ИЗ КОРЈЕНА ЧУПА. БИТ ЋЕ КРВИ!

Интересује нас, да ли сте, као тужилац, испољили интересовање у конкретним случајевима и зашто нисте?

Ко је овдје мета, господине Катнићу?

Стога, као Главни специјални тужилац, требало би да говорите, искључиво и само – чињенице, не упуштајући се у било какве језичке бравуре, инсинуације, Ваше личне предосјећаје и осјећања, по којима сте, нажалост, препознати у јавности и које сте потврдили и у овом саопштењу, а који умногоме објашњавају природу и тежину Ваше оптужбе да је Гојко Раичевић интегрални дио „кухиње“ која је, ето, упрегнута у задатак ликвидације Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

С друге стране, понудићемо нашим читаоцима и широј јавности на закључак још један Ваш исказ из овог саопштења: „Свако лице које је кријумчарило цигарете, а у надлежности је Специјалног државног тужилаштва, без обзира ко је, чији је рођак или пријатељ, је лишавано слободе и процесуирано због кривичних дјела кријумчарења“. Крај цитата и без коментара.

Господине Катнићу, у крајњем, грађане не интересује, или далеко мањој мјери, степен личне блискости између Вас и Вашег кума власника компаније „Глосариј“, нити да ли се ви професионално осјећате као „цариник“ или „полицајац“. Оно што, данима, мјесецима и годинама уназад, између осталог, буди пажњу у очима јавности, јесу макар три ствари: зашто је Апелациони суд Црне Горе окарактерисао на онакав начин монтирани процес „државног удара“ у којем сте Ви и Ваш тим одиграли најзначајнију улогу. Зар није снимак у афери „Коверта“ довољан доказ високе корупције Славољуба Стијеповића и руководства ДПС-а који су, управо Вашим (не)чињењем, хируршки прецизно аболирани од једине могуће и оправдане пресуде? И због чега, након свега до сада, цијените да сте још увијек достојни функције Главног специјалног тужиоца?

Драги Миливоје, већ дужи период се осјећам заборављеним од „ментора“ које ми спочитавате и уз лијепе жеље изражавам Вам благодарност што сте ме се сјетили, за разлику од њих и незаслужено прозвали именом и презименом.

Гојко Раичевић, уредник ИН4С

ИН4С