Ер Србија повећава број летова до Њујорка

Ер Србија најавила је да ће од понедељка, 22. марта, због повећане потражње, повећати број летова између Београда и Њујорка на три недељно.
Планирано је да национална авио-компанија Србије саобраћа на овој линији понедељком, четвртком и суботом, наведено је у данашњем саопштењу.

Додатни лет ЈУ 500 из Београда обављаће се понедељком у 7.20 часова, а лет ЈУ 501 из Њујорка у 15.40 часова, по локалним временима.

„Додавање још једног недељног лета ка Њујорку, упркос пандемији корона вируса, јасан је показатељ да наша линија преко Атлантика добро функционише и представља једну од најјачих рута Ер Србије. Сједињене Америчке Државе су веома значајно тржиште и радује нас што обезбеђујемо континуирану и снажну ваздушну везу, не само Србији, већ и ширем региону“, изјавио је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јиржи Марек.

Од поновног успостављања ваздушне везе са Сједињеним Америчким Државама 6. јуна прошле године до 28. фебруара 2021, српски авио-превозник је обавио 218 летова између Београда и Њујорка, на којима је превезао укупно 38.187 путника.

Захваљујући обнови трансатлантских летова, Ер Србија је пре скоро пет година поново омогућила повезаност региона и Сједињених Америчких Држава, након паузе од готово две и по деценије.

Летове између Београда и Њујорка обавља највећи авион у флоти Ер Србије, Ербас А330, који носи име чувеног српског научника и проналазача и грађанина САД Николе Тесле.

Данас