ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ У МАЈУ ЗА 40 ЕВРА: Познато кад ће бити отворене границе, стижу лепе вести и за цене

Министар Грчке нагласио да ће сви они који се одлуче за пут у ову земљу морати да испуне један од три услова, а они су да имају негативан ПЦР тест, антитела на коронавирус или да су вакцинисани.

„Све што желиш је Грчка“, овогодишњи је слоган ове земље, која ће, према званичним најавама, 14. маја отворити границе за туристе. Агенције су већ изашле са понудама, а на најпопуларнијим летовалиштима Срба, могуће је наћи смештај већ за десетак евра по особи дневно, па и мање.

„Цене се неће повећавати, сасвим супротно, оне ће бити и снижене, како би се колико толико надокнадио прошлогодишњи губитак. Уколико не буду мање, остаће исте као пре короне“ каже Александар Сеничић, директор Јуте.

Практично, просечна српска породица моћи ће да отпутује на летовање у предсезони и за мање од 100 евра по особи за десет дана. И то је ценовник за другу половину маја, а већ почетком јуна треба очекивати веће цене. Исти смештај за четири особе тада ће коштати и до 150 евра више.
У Пефкохорију на Халкидикију, могуће је у мају наћи апартман, на 350 метара од плаже, за чак 40 евра по особи за десет дана. Већ у јуну тај исти апартман коштаће 20 евра више, и како сезона буде одмицала биће скупљи.

У Полихрону ће крајем маја апартман на 150 метара од мора, коштати 60 евра по особи за десет дана. У јуну ће бити и до 140 евра по особи у апартманима са капацитетом од 5 особа, док ће за двоје бити између 155 и 315 евра по особи.

Халкидики је иначе омиљена десетинација наших грађана. Полуострво је познато по дугим пешчаним плажама, тиркизном мору, као и забави за младе и жељне авантуре. Оно што је за Халкидики карактристично јесу њена три полуострва, познатија као „три прста“ – Касандра, Ситонија и Атос.

Љубитељи Лефкаде такође неће бити разочарани, јер су понуде за ово место већ истакнуте у туристичким агенцијама. Цена је и овде приступачна, те је у мају могуће резервисати летовање за мање од 50 евра по особи за седам дана у апартманима са капацитетом од 3 особе.
Александар Сеничић каже како ће Грчка сигурно отворити границе.

„То је званичан став те земље, с обзиром да је и сам министар туризма у Грчкој Харис Теохарис на онлине конференцији изјавио да ће се то догодити. Верујем да ће Срби ову прилику и те како искористити. Имамо информације да ће 80 одсто заменских путовања бити искоришћено. То су сва она путовања која нису могла да се догоде прошле године. Међутим, не треба се опуштати, јер уколико се тренд пораста оболелих од цовида 19 настави, можемо доспети на црну листу“, изјавио је Сеничић.

Грчки министар Харис Теохарис нагласио да ће сви они који се одлуче за пут у Грчку морати да испуне један од три услова, а они су да имају негативан ПЦР тест, антитела на коронавирус или да су вакцинисани против цовида – 19.

Мондо/Блиц