Ако нас Грчка неће – путоваћемо у Турску!

АЛЕКСАНДАР Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије био је гост у једној емисији поводом најава из Грчке и Турске да би се ове године ипак могло, под одређеним условима, путовати на омиљене летње дестинације почев од 15. маја.

– Начелно је договорено да се потпише један споразум који ће омогућити грађанима Србије и Грчке да путују. Имали смо и најаве да ће на Сајму туризма у Берлину Грчка представити мере за ово лето и то су урадили. Ресорни министар је пре два дана рекао да се Грчка од 14. маја отвара за све оне који желе да дођу у Грчку и рекао је да ће прихватати све електронске сертификате без обзира на коју вакцини се ради,а ли да ће постојати алтернатива ПЦР тест и највероватније брзи антигенски тест или серолошки који доказује да имате антитела и да сте прележали болест- објансио је Сеничић.

Он је додао да се крајем марта очекује долазак грчког министра који би требало да потпише споразум.

Када је Турска у питању, они ће укинути ПЦР тест.
– Најављено је да ће Турска почетком лета укинути ПЦР тест, ми се томе надамо али очекујемо и од њих, Кипра, Египта, Туниса, Бугарске да се одреде по питању потврде о вакцинацији и очекујемо да ће путници који су вакцинисани моћи, а уколико нису, да постоје алтернативе- рекао је Сеничић.

Председник YУТЕ је упозорио грађане да се уозбиље, јер у случају да се епидемиолошка ситуација не смири постоји могућност, како је рекао, да ћемо тешко ући на листе земаља којима ће уопште бити омогућено да путују.

Курир