Ковачевић: Показали смо снагу и стабилност у Никшићу; Копривица: ДПС је освојио 4.000 гласова мање него 2017.

Ковачевић је казао да је договорено да се представници Коалиције за будућност Никшића, Мир је наша нација и Црно на бијело састану до краја седмице како би се договорили око динамике преговора.

Ниједна коалиција нема разлога за незадовољство након локалних избора у Никшићи, оцјена је носиоца листи „За будућност Никшића“ Марка Ковачевића и „Мир је наша нација – Не дамо Никшић“ Мома Копривице.

Копривица је истакао да су једини побједници избора грађани Никшића.

На констатацију да су имали 5.000 гласаова мање на локалним изборима, Ковачевић је рекао да у односу на парламентарне изборе ови „нијесу имали специфичну тежину“.

„Премијер Кривокапић је подржао другу коалицију на локалном нивоу. Тај неки дио гласова је прешао тамо, један дио је Давидовић однио кроз свој покрет. Када се све узме у обзир показали смо да имамо стабилно и чврсто језгро. Показали смо снагу, јачину и стабилност“, рекао је Ковачевић

Ковачевић је казао да је договорено да се представници Коалиције за будућност Никшића, Мир је наша нација и Црно на бијело састану до краја седмице како би се договорили око динамике преговора.

Он је додао да Миодраг Дака Давидовић није позван, већ да су жељели да преговарају са партнерима на републичком нивоу.

„Ово су били редовни локани избори. Морали смо водити кампању и желим да упутим извињење сваког грађанину који је видио кршење мјера у неким ситуацијама. Трудили смо се колико смо могли да избјегавамо партијске скупове“, казао рекао је Копривица.

Он је додао да су из његове коалиције апеловали на грађане да резултате избора прославе у својим кућама.

Ковачевић је казао да су из његове коалиције позивали грађане да се суздрже од славља на улицама.

„Побједа се дуго чекала и грађани су хтјели да је прославе. Ја нијесма могао то зауставити. Постоје органи и институције који то треба то ријеше“, рекао је Ковачевић.

Копривица је подсјетио да је ДПС освојио 4.000 гласова мање него 2017. године на локалним изборима.

„То је велики пад и показатељ како Никшићани гледају на учинке и карактер њиховог вршења власти“, нагласио је Копривица.

ИН4С