Републичко јавно правобранилаштво уложило жалбу због продаје имовине АТП Војводина

Републичко јавно правобранилаштво уложило је жалбу Привредном суду у Новом Саду због продаје имовине предузећа АТП „Војводина“ у стечају, јер није било обавештено о том поступку иако је Пореска управа Србије један од поверилаца, рекао је данас бивши власник тог предузећа Илија Девић.
Он је за Бету рекао да је жалба уследила након што је Привредни суд одбацио примедбе које је Републичко јавно правобранилаштво дало на оглас о продаји имовине АТП „Војводина“.

Стечајни управник АТП „Војводина“ Никола Павловић огласио је недавно продају имовине тог предузећа, подељену у три дела и прикупио две понуде, једну за сервисни центар и другу за земљиште, а да о томе није обавестио Републичко јавно правобранилаштво.

„Правобранилаштво је, заступајући Министарство финансија, односно Пореску управу реаговало јер није било обавештено о огласу иако је то била законска обавеза стечајног управника, а суд је по службеној дужности био у обавези да обезбеди законито поступање у стечају“, рекао је Девић.

Дан пред заказану продају, 16. марта судија Привредног суда Слободанка Комшић одбацила је, како је рекао Девић, приговор правобранилаштва, Комерцијалне банке, која је поверилац и његов приговор који је поднео у својству бившег власника.

Девић је рекао да, иако су купци доставили понуде, поступак продаје није окончан, јер стечајни управник Павловић мора да потпише одлуку о продаји, али да се он тренутно налази на лечењу у ковид болници.

„На законитост поступања стечајног управника Николе Павловића улагао сам бројне примедбе, те очекујем да се укључе, осим Републичког јавног правобранилаштва, Републичко тужилаштво и из дубоког сна пробуди Специјално тужилаштво које би размотрило зашто је уништена моја инвестиција у предузеће АТП ‘Војводина’“, рекао је Девић.

Он је 2004. године купио то предузеће и потписао уговор са тадашњом градоначелницом Новог Сада Мајом Гојковић да инвестира у изградњу сервисног центра за аутобусе и изградњу аутобуске станице, на коју би се изместила постојећа аутобуска станица, али Град није испунио обавезу, а предузеће је отишло у стечај.

Гугл мапе

Данас