Весић хоће жуте траке: Вакцинисанима вратити нормалан живот, а ови што неће…

Београд — Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио да би требало омогућити људима који су ревакцинисани повратак нормалном животу.

„Требало би да пронађемо начин како да то функционише, а да не представља дискриминацију, јер свако има право на избор хоће ли се вакцинисати или не. Ипак, нема разлога, уколико се неко показао одговорним да не пронађемо модел да се такав појединац врати нормалном животу“, рекао је Весић за ТВ Пинк.

Он је оценио да је Србија међу најуспешнијим државама у свету у вакцинисању становништва против корона вируса.

„Налазимо се међу првих 10 земаља света по овом питању, што значи да, процентуално, у односу на број становника имамо много више вакцинисаних и ревакцинисаних у односу на Немачку, Француску или Аустрију. Наши репери су Велика Британија и Израел, па не би требало да ‘преписујемо’ мере од земаља које су мање успешне од нас. Немачка има мање успеха од Србије у борби против короне, а исто важи и за Француску“, навео је Весић.

Он је истакао да Србија мора да креира сопствени модел за борбу против пандемије короне.

„Требало би да тај модел буде прилагођен нашим условима и важно је да размишљамо на тај начин, јер захваљујући председнику Вучићу, Србија по први пут у историји може да намеће светске трендове, креира политику и буде узор другима“, рекао је Весић, пренео је Беоинфо.