Врхунски научник упозорава свет: Зауставите одмах вакцинисање или следи катастрофа

Пре пар дана Geert Vanden Bossche, познати научник белгијског порекла изашао је у јавност са тврдњама да ће масовна вакцинација против Kовид-19 која је у току довести до катастрофалних последица – даљег јачања вируса и повећања броја заражених и да се то већ дешава!
Одлучио је да не ћути, како сам каже, због наше и његове деце. На свом Линкедин профилу је објавио чланак поткрепљен бројним студијама под насловом „Наука која стоји иза катастрофалних последица непромишљене људске интервенције у пандемији Kовид-19′“.

Паралелно је изашао снимак његовог интервју на ову горућу тему.

Vanden Bossche је научник који се бави развојем вакцина. Радио је за ГАВИ (Глобалана алијанса за вакцине и имунизацију) као координатор на пројекту вакцине за Еболу. То значи да је директно сарађивао са Светском здравственом организацијом, ЦДЦ-ом и Бил и Мелинда Гејтс фондацијом која је главни финансијер ГАВИ алијансе.

Каже да су вакцине против Kовид-19 „бриљантна“ медицина и инсистира да делују на индивидуалном нивоу, али каже да су „погрешно оружје“ које се примјењује на глобалном нивоу када су присутни високи притисци заразних патогена.

На питање да ли је свестан да својом изјавом даје подстицај антивакциналном покрету, Vanden Bossche одговара да се не ради о ваксерима и антиваксерима, него о будућности човечанства, да он није против вакцина, већ да се вакцине администрирају противно науци и да није чак ни проблем у томе што неће бити ефикасне, него што ће проузроковати неповратну штету по здравље човечанства. Наиме, Vanden Bossche објашњава да се масовна вакцинација профилактичким вакцинама какве имамо у оптицају за Kовид-19, као што имамо и за варијанте грипа, никако не сме радити у сред пандемије.

Доктор Bossche верује да се вакцинолози, клиничари и научници усресређују само на краткорочне резултате на индивидуалном нивоу, а не на последице на глобалном нивоу, за које верује да ће ускоро постати очигледне у облику претварања „прилично безопасног вируса у неконтролисано чудовиште“.

Он даље објашњава и због чега.

Ове вакцине креирају специфични имунитет, односно специфична антитела на сој вируса који је био у оптицају на почетку пандемије. Сада су у оптицају нови мутирани сојеви вируса, а ефекат вакцина на њих није ни могао да буде испитан до сада. Информација која нам се сервира у медијима гласи да чак и да не буде пуног ефекта, свакако је боље вакцинисати се, јер тако, наводно, нећемо завршити у болници на респиратору. Ко то гарантује, када ни једна фармацеутска компанија која је произвела вакцину није стала иза свог производа и не гарантује ничим (осим празним речима) да неће оставити краткорочне или дугорочне последице по здравље вакцинисаних? Vanden Bossche разбија ове тврдње, објашњавајући да је мањи проблем у томе што вакцине неће бити ефикасне.

Највећи проблем лежи у чињеници да вакцине креирањем специфичног (стеченог) имунитета супримирају неспецифични (урођени) имунитет, који је прва линија одбране од сваког страног микроорганизма или токсина. У сред пандемије када вирус циркулише кроз становништво, ви вакцинацијом обарате свој урођени имунитет и постајете лак плен свих патогена, а ништа мање ни самог Kовид-19 вируса, поготову кад је измењен и вирулентнији у односу на почетни таргетиран вирус. Овај научник сматра да се интервенцијом масовне вакцинације проузрокује општи пад имунитета који води до повећања броја заражавања и да не долазимо до жељеног колективног имунитета до кога би дошло природним заражавањем младог и здравог становништва.

Истовремено, вирус је стимулисан на даље мутације пошто настојимо да га агресивно искоренимо, што може довести до појаве све погубнијих сојева.

Vanden Bossche сматра да је масовну вакцинацију потребно што пре зауставити, да је старе људе потребно заштитити максимално, али да младим и здравим људима треба омогућити слободно циркулисање како би се стекао природни колективни имунитет.

Већина људи ће пребродити вирус без симптома или са лакшим симптомима и то једини начин ако не желимо да креирамо све смртоносније сојеве вируса непромишљеном политичком интервенцијом масовне вакцинације.“

Србин инфо