ЂУРЂЕВ О ПАТРИЈАРХУ ПОРФИРИЈУ: Изузетна личност, познати музичари и глумци захваљујући ЊЕМУ пронашли су Бога КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Александар Ђурђев, председник Српске лиге, познаје садашњег Патријарха Порфирија још из Ковиља, где је годинама био игуман манастира.

Каже да је реч изузетној личности, која је посвећена постирској улози коју обавља још од тренутка када се замонашио и да га уопште не изненађује што је изабран за Патријарха на Светом Архијерејском Сабору Српске Православне Цркве.

– Очекивао сам овакав исход гласања на Сабору. Ни мало ме није зачудило што је 31 епископ дао управо глас Митрополиту загребачко – љубљанском господину Порфирију. Садашњи Патријарх Порфирије је изузетно угледна личност, веома цењена у православној васељени али и у другим црквама, како у католичкој и протестантској, тако и у муслиманској заједници, рекао је Ђурђев.

Гостујући на Курир телевизији, Ђурђев се осврнуо на време када је упознао садашњег Патријарха.

– Као млад момак имао сам велику част да упознам тадашњег игумана манастира Ковиљ господина Порфирија Перића, садашњег Патријарха, да слушам његова предавања. Морам рећи да је изузетан човек, веома посвећен мисији и пастирској улози коју обавља. Био је ослонац свима који су тражили утеху Божију и помоћ Цркве.

Ђурђев каже да је велики број људи који су познати широј јавности, пронашао Бога кроз разговор и дружења са господином Порфиријем.

– Међу њима су познати рок музичари, глумци, успешни људи из домена привреде и науке, филозофије и новинарства.

Ђурђев је истакао да је једна од посебних особина садашњег Патријарха Порфирија – скромност.