Српски тим програмера освојио прво место на глобалном такмичењу као најбоље финтех решење

Компанија IPification, на чијем челу је спрски тим програмера, освојила је прво место као најбоље Финтецх решење на највећем глобалном такмичењу Јaмпстартер 2021 које финансира једна од најуспешнијих корпорација Алибаба из Хонг Конга.

На светски познатом тачмичењу учествовало је више од 2.000 пријављених стартап-ова из 100 региона и земаља, а IPification је победио као стартап са најиновативнијим решењем из области финансијских технологија.

Извршни директор IPification Стефан Костић је истакао да је избор у првих десет стартупа у конкуренцији ове скале био огроман успех за цео тим, али да посебну част представља освајање прве награде за најбољи стартуп у Fintech-у.

„Хвала организаторима што су нам пружили ову прилику и хвала тиму IPification на невероватном труду јер ово не би било могуће без вашег непроцењивог доприноса. Ова награда показује да сви треба да верујемо у своје снове и да вредно радимо ка њиховом остварењу“, рекао је Костић.

Извршна директорка фонда за предузетнике Alibaba Cindi Chov је истакла да је „ИПификација дефинитивно добар пример да сјајна решења не представљају компромис, већ уместо тога проналазе иновативне начине за решавање вековних проблема, у овом случају, у вези са мобилним идентитетом у FinTech-у“.

Српски тим инжењера ниже успехе како на глобалном нивоу тако и на регионалним такмичењима. Подсетићемо, IPification је недавно освојио прво место на Елеватор Лаб такмичењу за Србију и награду од 5.000 евра, након чега је на истоименом регионалном такмичењу победио као стартап са најиновативнијим решењем из области финансијских технологија.

 

Нова економија