ЗАХТЕВ ЗА СМЕНУ ГОРДАНЕ ЧОМИЋ ЗБОГ ГРУБОГ КРШЕЊА УСТАВНИХ НОРМИ

Због досадашњег начина рада и показане тенденције да се зарад идеолошких разлога грубо крше чак и уставне норме, Гордана Чомић не заслужује да остане на функцији министра.

Изјаве министарке Гордане Чомић, које су уследиле након апела интелектуалаца и јавних делатника да се повуку спорни закони и после саопштења Синода СПЦ, повод су да овим путем поред претходног захтева истакнемо још један: нужно је да министарка буде смењена.

С једне стране, потпуно је огољена чињеница да министарка надлежна за друштвени дијалог није предузела нити једну активност како би подстакла и омогућила расправу између заинтересованих појединаца и организација о спорним предлозима закона. Насупрот томе, организовала је сусрете истомишљеника и тако донете закључке злоупотребљавала представљајући их као ставове стручне заједнице.

Накнадни позиви свима који су указали на нелегалност и нелегитимност предлога који се нуде, укључујући и накнадни позив традиционалним верским заједницама, не могу променити изнету оцену, нити у постојећим околностима омогућити било какву плодотворну расправу.

С друге стране, потпуно је невероватно да су из министарства, формално задуженог за бригу о људским правима и слободама, стигли предлози закона који су противуставни и незаконити. Уместо одговора на ово питање, важног за сваког држављанина Републике Србије, од министарке Чомић до данас добили смо само политичке пароле.

Због досадашњег начина рада и показане тенденције да се зарад идеолошких разлога грубо крше чак и уставне норме, Гордана Чомић не заслужује да остане на функцији министра. Позивамо народне посланике који су се заклели на Устав Републике Србије да изгласају неповерење Гордани Чомић и тражимо да се на њено место постави особа с легитимитетом која би заиста отворила преко потребан дијалог у нашем друштву.

Коалиција за природну породицу

Инернационалне породичне вести