Објављен позив за финансијску подршку недовољно развијеним општинама

Кабинет министра задуженог за развој недовољно развијених општина Ивице Тончева саопштио је данас да је у Службеном гласнику објавио јавни позив за Програм подршке унапредјењу развоја недовољно развијених општина, вредан око 320 милиона динара.

„Програм је намењен општинама у Србији које према степену развијености спадају у четврту категорију, односно чији је степен развијености испод 60 одсто републичког просека“, наводи се у саопштењу.

За Програм 1 предвидјена су средства у износу 70 милиона динара, док су за Програм 2 опредељена средства у износу 249,8 милиона динара.

„Програм подршке унапредјења развоја недовољно развијених општина осмишљен је како би се остварио један од основних циљева Владе Србије и кроз системску подршку подстакао локални и регионални развој на целој територији“, рекао је Тончев.

Програми имају за циљ подизање капацитета у области израде пројектно-техничке документације, планске документације, планских документа, изградње и реконструкције инфраструктурних објеката од значаја за изразито недовољно развијене општине и опремање објеката у својини локалне самоуправе.

Рок за пријаву је 20 дана од објављивања јавног позива, а крајњи рок за предају документације је 15. април 2021. године.

Све информације као и обрасци пријаве за Програм 1 и Програм 2 доступне су на сајту Кабинета.

Нови магазин