“ОНИ ЋЕ САМИ СТВОРИТИ ВИРУСЕ И ПРОДАВАТИ ВАМ ЛИЈЕК!” Гадафијев говор у УН-у из 2009. године

На 64. сједници Генералне скупштине Уједињених нација, одржаној 2009. године у Неw Yорку, говор је одржао и либијски лидер, рахметли Муаммар Гадафи, у коме је рекао нешто што невјероватно подсјећа на ситуацију у којој се данас налазимо.
Да ли је либијски лидер отишао предалеко у теорију завјере или не, то је свакако било његово право, али здрав разум нам налаже да послушамо како то заправо и изгледа, а да тога нисмо ни свјесни.

“Можда ће сутра бити и рибљег грипа, јер понекад производимо вирусе контролишући их. То је комерцијални посао. Капиталистичке компаније производе вирусе тако да могу да стварају и продају вакцине. То је врло срамотна и лоша етика. Вакцине и лијекови се не смију продавати. У Зеленој књизи тврдим да лијекови не смију да се продају и да не могу бити комерцијализовани. Лијекови треба да буду бесплатни, а вакцине треба бесплатно давати дјеци, али капиталистичке компаније производе вирусе и вакцине, јер желе да зараде на томе. Зашто нису бесплатни? Требали бисмо их бесплатно давати, а не продавати”.

Гадафи је потом рекао да читав свијет треба да тежи да заштити људе, ствара и производи вакцине и даје их бесплатно дјеци и женама, а не да профитирају од тога.

“Они ће сами створити вирусе и продавати вам лијек. У том процесу ће се претварати да им треба времена да би пронашли рјешење које већ имају” закључио је Гадафи.

Извор: Ало.рс