Нови власник враћа у погон Гошину фабрику алата и машина за вагоноградњу – Компанија Овчар-Каблар Тековине планира и велики рециклажни центар за опасни отпад

Београдска компанија Овчар-Каблар Тековине, која је купила машинску радионицу некадашње Гошине Фабрике за производњу алата и машина са анкесом, површине 4.915 м2 у Смедеревској Паланци, планира да поново оживи производњу у овој фабрици која је правила делове за све остале фирме у кругу Гошине фабрике.
Како је за еКапију рекао директор Овчар-каблар тековина Дејан Бурсаћ, у току су преговори са компанијама Гоша ФОМ и Желвоз 026 која је претпрошле године купила Гошину фабрику шинских возила.

– Те фирме су ступиле у контакт са нама, јер ми сада имамо машине које су некада правиле делове за Гошу. План нам је да се Фабрика за производњу алата и машина стави у погон, јер је производња делова за вагоне нешто што овом тржишту недостаје, нарочито сада када Желвоз 026 креће у производњу вагона – наводи Бурсаћ за наш портал.

Додаје да се нада и да ће држава имати слуха да помогне ову важну инвестицију, јер је неопходно да се та хала реновира да би се ставила у функцију. Бурсаћ истиче да је све ово новина за компанију Овчар-Каблар тековине, чија су главна делатност секундарне сировине, те да тренутно праве бизнис план и процењују вредност будуће инвестиције.

– Ако се инвестиција реализује како смо замислили, а требало би јер потреба за тим објективно постоји на тржишту, а и објекат машинске радионице је на идеалној позицији за пословање, запослићемо још најмање 30-ак радника машинске струке – каже Бурсаћ.

За наш портал он најављује и још једну велику инвестицију – градњу великог рециклажног центра за опасни отпад на територији централне Србије.

– План је да за три месеца кренемо са градњом – најавио је Бурсаћ за еКапију.

 

Б. Петровић/Екапија