ПРАВИ СЕ „СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА“ Руска армија постаје непобедива, НАТО неће смети ни да писне

У руској војци ц́е се ускоро појавити специјална јединица тенковских робота, пише британски лист „Дејли мејл“.
Према писању листа, јединица ц́е бити опремљена са 20 ударних робота.

С тим у вези, Министарство одбране Русије саопштило је раније да ц́е у блиској будуц́ности у војно-истраживачком центру бити разрађени облици њене употребе.

У чланку „Дејли мејла“ описани су различити модели борбених беспилотних возила, укључујуц́и „Уран-9“, а такође су приказани снимци њиховог рада током тестирања. Читаоци су активно коментарисали чланак.
– Русија троши на одбрану мање од 70 милијарди долара, НАТО преко 1,3 билиона, а чини се да Русија има бољи резултат за ту суму новца – написао је корисник мике1450.

Један од коментара на чланак био је: „Ратови робота“.
– Вероватно ради као аутоматско пуњење на Т-72! Русија је увек стављала акценат на аутоматизацију, притом је открила да она не функционише добро као човек! – написано је са једног налога.

Други корисник сматра да је погрешно сматрати да у рату све зависи од технологија и да је технолошка предност само део питања победе.


– Ако се њима управља на даљину, мора постојати неки облик телеметрије за њихово управљање, највероватније помоц́у радио-сигнала. Питам се колико би било реално да се онеспособи звук или да се бар ометају ти сигнали? – пита се трећи.

 

Србија данас