РОДИОНОВ: Долази време за опште словенско буђење и уједињење

Да ли је могуће изградити рај на Земљи? Тврдим да је за Словене то могуће. А то је конфедерална словенска држава, за Србин.инфо каже Андреј Родионов председник и оснивач покрета Руско-словенског уједињења и препорода.

– Као што је познато, идеја о уједињењу словенских народа постоји већ дуго, али због верских и историјских разлика, које наши непријатељи вешто „подгревају“, још увек је тешко применити то у пракси. Међутим, постоји решење за ово питање, а то је добровољно уједињење словенских народа, пре свега на основу наших крвних веза и заједничке исконске културе, у конфедеративној држави, у којој Русија има водећу улогу: и као сила способна да то постигне на принципу једнакости, са постепеном организацијом јединственог политичког, економског, војног, царинског, валутног, правног, хуманитарног и културног простора.

Родионов је даље, за наш медиј, и подвукао:

– Очигледно је да ће сви словенски народи имати користи од овог уједињења, обезбеђујући достојно место под сунцем, уз гаранцију колективне безбедности и права на заједнички просперитет. Али док тежимо овом великом циљу, морамо одмах јасно схватити да само наша жеља неће бити довољна, јер оно што је добро за нас лоше је за наше непријатеље, па jе jaсно да ће све учинити, што је могуће, да нас спрече у томе. Ми, с друге стране, увек морамо бити спремни на несебичну борбу за одбрану својих идеала, укључујући и са оружјем у руци када је потребно, као што је мој сународник и имењак – руски херој Андреј Владимирович Арансон – погинуо у борби са исламским терористима, испуњујући у потпуности своју дужност према народу и Отаџбини.

На крају је оснивач и председник и оснивач покрета Руско-словенског уједињења и препорода, закључио:

– Верујем да долази време за опште словенско буђење и уједињење у конфедералној држави. На то нас позивају здрав разум и наши преци, у име будућности Словена. Или сада, или никада, то зависи од нас! Сунце словенско излази, да нас све огреје!

 

Србин инфо