Срамни напади на директора БИА

Пре неколико дана један веома чудан и сумњив портал изнео низ неистина и лажи на рачун господина Гашића, директора БИА. Све ово можда и не би било вредно пажње да тај исти портал годинама уназад не води кампању против безбедносног сектора Републике Србије.

У неким другим, демократксим друштвима, овакви портали би били претмет истраге истражних органа јер директно ударају на уставни поредак једне суверене државе. Мишљења смо да би истражни органи органи и у Србији требало да се позабаве овим порталом те да се испитају све релевантне ствари, која страна земља стоји иза њих, ко их финансира, са ким одржавају везе, одакле им информације које су строго поверљиве.

Напади који су покренути недавно имају за циљ да дискредитују не само Братислава Гашића као директора БИА, него и целу БИА која је од доласка Гашића на чело ове институције средила своје редове и постала много озбиљнија и јача, те је на тај начин постала и озбиљна претња страним службама које роваре по Србији. И не, ово нема везе са политиком, нема везе са свим политичарима, али има везе са свима онима који чине један велики ланац који покушава да стегне и угуши Србију и њен народ. Тај ланац чине појединци, политичари делом из власти делом из опозиције, разни портали који су ту да шире лажне вести и да спинују, криминалци, мафија, сви они који желе да виде слабу Србију.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА апелује на надлежне институције да провере ко стоји иза портала који већ дужи временски период напада Безбедносно Информативну Агенцију, а сада и директора Бату Гашића, те да се провери одакле том порталу долазе финансије, али и ко им одаје поверљиве и тајне информације из појединих истрага које се често у јавности представљају на другачији начин. Требали ли ми као обични грађани грађани да се запитамо како и зашто цуре информације из тужилаштва и суда или можда из полиције, и да ли треба да се плашимо за своју безбедност јер се те исте информације користе за нападе на безбедносни сектор Републике Србије.

Стеван Ђокић,
Председник ДБА

Центар за безбедност