Руси заинтересовани за куповину „Ласте“

Београд — Руски „Синара-Транспортне машине“ је десет дана након посете „Ласти“ послао писмо о намерама и показао своју заинтересованост за куповину српског предузећа.
Његова приватизација требало да се огласи до краја јуна, пише Блиц.

Како је наведено, оваква брзина у реаговању јасан је знак да делегација ове компаније, коју је предводио власник Дмитриј Пумпјански, задовољна оним што је видела у Београду. Да је тако показује и то што су послали и предлог уговора о поштовању тајности податка у вези са српском фирмом.
Добијене документе руководство “Ласте” проследило је Министарству привреде, које треба да дефинише даље смернице у поступању након показаног интересовања Руса, наводи београдски лист.

То подразумева и давање сагласности о достављању података из личне карте предузећа који обухватају и процену консултантске куће “Беоцонеx” по којој 100 одсто “Ластиног” капитала вреди 73 милиона евра, док су 300 до 500 радника прекобројни и требало би да им се обезбеди отпремнина.

Та процена вредности ових дана се коригује након пословних резултата из претходне године. Директор А.Д.”Ласта” Владан Секулић потврдио је да је руска компаније “Синара-Транспортне машине” изразила заинтересованост за приватизацију компаније односно да је послала писмо о намерама.

„Ми смо документацију коју смо добили од Руса проследили Министарству привреде који води поступак приватизације. Лоптица је сада у њиховом дворишту и они ће, уз сагласност владе, да дефинишу наше даље кораке. Ми смо у комуникацији са Министарством привреде и чекамо даље инструкције по питању Руса или било кога ко ће се појавити као евентуално заинтересована фирма у процесу наше приватизације“, каже Секулић.

Дневник

Б92