Атанасковић: Држава определила средства за младе који започињу сопствени бизнис

Министарство привреде од ове године први пут обезбеђује средства за младе до 30 година који започињу свој бизнис, изјавила је министарка привреде Анђелка Атанасковић.

„Желимо да задржимо младе у Србији, да им пружимо могућност да овде раде и оснивају своје породице. Управо зато, како бисмо им помогли да покрену сопствени бизнис, определили смо 100 милиона динара за програм подршке за жене предузетнице и за младе“, рекла је Атанасковић на конференцији студената економије “Конект” на Златибору,

Ради се о комбинацији 35 одсто, односно 45 одсто неповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој, а јавни позив је отворени док се расположива средства не утроше, најкасније до 31. децембра.

„Ви сте ти које морамо питати када се размишља о будућности, јер ви сте ти којима се земља оставља, који ће је предводити и који ће одговарати младима не само данас, него и онима који долазе. Будућност Србије зависи и од вас, заједнички морамо радити на развијању наше економије, а врата Министарства привреде су вам отворена“, рекла је Атанасковић.

Конференција студената економије, која се одржава у период од 16. до 19. априла, у организацији Студентске уније Економског факултета, окупиће око 300 делегата, а посвећена је предузетништву, саопштило је Министарство приведе.

Н1