ЕРДОГАН И АЛИЈЕВ БЕСНИ: Бајден је направио историјску грешку!

Председник Азербејџана Илхам Алијев у телефонском разговору са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом изјаву Џоа Бајдена о геноциду над Јерменима назвао је „историјском грешком“.

Раније је Бајден званично признао масакре етничких Јермена организоване и почињене почетком 20. века у Османском царству као геноцид.

„Одржао се телефонски разговор између председника Азербејџанске Републике Илхама Алијева и председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана. Током телефонског разговора шефови држава осудили су изјаву америчког председника Бајдена о такозваном „јерменском геноциду. Примећујући да је ова одлука погрешна, председник Илхам Алијев назвао га је историјском грешком. Председник је нагласио да Азербејџан ову изјаву сматра неприхватљивом“, рекла је прес-служба Алијева, преносе за РИА Новости.

Током разговора, Алијев је рекао да је „ова изјава нанела озбиљну штету новим трендовима сарадње у региону’’.

„Председник је нагласио да је Азербејџан увек био близак Турској. Председник Реџеп Тајип Ердоган захвалио се председнику Илхаму Алијеву на подршци и ставу. Такође је додао да је Турска увек подржавала Азербејџан. Шефови држава изразили су задовољство развојем братског и пријатељског односа између Азербејџана и Турске у свим сферама“, стоји у саопштењу.

Правда