Чешки ИМГ Мануфактуринг гради прозводну халу у Вршцу

Компанија ИМГ Мануфактуринг инвестираће 15 милиона евра у изградњу погона за производњу пластичних делова и компоненти за аутоиндустрију у Вршцу.
Ради се о првој гринфилд инвестицији из Чешке у производни сектор у Србији, објавила је данас Привредна комора Србије.

Инвестиција је планирана на локацији Научно-технолошког парка у индустријској зони у Вршцу.
Чешка компанија ИМГ Манагемент, регистрована у Србији као ИМГ Мануфактуринг, градиће у три фазе фабрику површине преко 6.000 квадрата на 1,3 хектара земљишта.

Генерални менаџер ИМГ Мануфактуринг Мишал Груц рекао је да је почетак изградње прве производне хале планиран за јул ове године.

„Планирамо да почнемо изградњу прве производне хале у јулу и да довршимо цео објекат до краја ове године, а затим да завршимо целокупну инвестицију најкасније до 2025. и довршимо све три производне хале“, објаснио је он.

У првој фази предвиђа се производња пластичних делова, пластичних резервоара и контејнера, док ће у другој фази правити пластичне плоче, а у трећој пластичне делове за ауто-индустрију.

„Укупна планирана инвестиција вредна је 15 милиона евра, а планирамо да запослимо 150 људи, од чега у првој фази 20 радника. Почели смо са одабиром запослених. Због чињенице да нам је квалитет на првом месту, обучићемо прве запослене из Србије у нашим погонима у Чешкој пре завршетка прве производне хале у Србији“, наводи Груц.

Б92