Патријарх Порфирије без аута и пратње, сам пешачи Београдом у повратку са богослужења у патријаршију

Владимир Ђурђевић је случајно срео патријарха Порфирија на мосту код Мостарске петље. Застао и поразговарао с њим а потом га фотографисао како одлази.

ладимир је овај сусрет са поглаваром СПЦ описао у Фејсбук коментару и приложио фотографије као доказ да причу није измислио.

Враћам се са посла, идем кући у Ваљево, током празника. Прелазим “Мостарску петљу” идем ка Прокопу, и тек што сам закорачио са једне стране, са друге свидим неко свештено лице, у мантији, нека “црна тачка” иде у сусрет мени. Нигде никога нема. И негде на пола тог “моста” видим да је у питању Његова светост патријарх српски Порфирије. Затражих благослов, попричах са њим пар минута као са сваким другим човеком, ко је где пошао и ту се разиђосмо, свако на своју страну,
Фотографију сам направио као доказ, да не треба упирати прстом у скупе ауте, говорити да ли они посте или не посте, да ли су грешни или нису, а притом не видјети себе. И ето, наш Патријарх, на овај велики празник, у сред белог дана, на место где и пешаци ретко шетају, у мантији без пратње и помпе и “скупих аута”, враћа се са службе пешака у патријаршију.

Велики петак, 30. 04. 2021.