Ђурђев – Српска лига: ПУПС-ове и наше иницијативе о „гарантованим пензијама“ старије су од саме странке Драгана Ђиласа!

Београд, 6.5.2021 – Не само да је предлог Партије уједињених пензионера (ПУПС) о заштити најстаријих грађана који нису остварили право на пензије старији и од саме Странке слободе и правде (ССП) која је основана тек у априлу 2019, него је чак и Српска лига (СЛ), у мају 2018, дакле, годину дана пре „рођења“ ССП-а, предлагала да и Србија, по угледу на Финску, Бразил, Шкотску или Аљаску, уведе систем универзалног основног прихода који би се редовно исплаћивао сваком грађанину који нема друга редовна примања, без обзира на његов социјални статус – изјавио је председник СЛ Александар Ђурђев, поводом небулозних тврдњи Драгана Ђиласа да је „ПУПС покрао од ССП-а идеју о тзв. гарантованим пензијама“.


-Милан Кркобабић о неопходности изналажења решења за 250.000 људи старијих од 65 година који немају пензију, непрекидно говори од краја 2017. године, исто као што његов ПУПС интересе најрањивијих категорија становништва, међу њима и пензионера, заступа још од 2008. и баш по томе и јесте постао препознатљив.

Парадоксално је да се, изгледа, овај данашњи Ђилас – уместо да подржи иницијативе ПУПС-а какве су обнова задругарства, додела државног пољопривредног земљишта младима, неопходност реформе пензионог система – стиди самог себе из периода када је, као градоначелник Београда, безрезервно подржавао иницијативе свог тадашњег заменика у Београду Кркобабића, као што су биле 13. пензија и бесплатан градски превоз за сва лица старија од 65 година у престоници – рекао је Ђурђев, питајући да ли се Ђилас, након што је своју најновију странку купио на „политичком бувљаку“, сада „стиди“ и своје бивше, Демократске странке, у чије је име, баш о овим социјалним темама, некоћ, потписао и коалициони споразум са ПУПС-ом.

www.srpskaliga.rs