Кинези представили неколико идејних решења за нови мост у Новом Саду

Неколико идејних решења за изградњу новог моста преко Дунава представници кинеске компаније ЦРБЦ представили су градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Томиславу Момировићу, саопштио је градоначелников кабинет.

„После овог састанка ближи смо још неколико корака изградњи четвртог моста у Новом Саду. Ужурбано предузимамо све радње како бисмо што пре дошли до почетка изградње. Чека нас озбиљан посао око експропријације и са бачке и са сремске стране, а уверени смо да ћемо добити оно што смо и нагласили кинеским партнерима: да то буде мост који ће се наћи на разгледницама Новог Сада“, рекао је Вучевић.

Момировић је навео да ће се градити још један мост који ће бити део Фрушкогорског коридора.
Он је изразио уверење да ће у фебруару идуће године прорадити брза пруга Београд-Нови Сад, те ће се између два града путовати само пола сата.

Министар је оценио да „ко сада дође у Нови Сад после 10 година, има шта да види, а све је то постигнуто захваљујући развоју који ова земља доживљава последњих неколико година“.

„Само у првом кварталу, раст грађевинарства био је већи за 20 посто у односу на прошлу годину. То су импресивни резултати, али оно што ми заиста желимо јесте да у другом кварталу тај раст буде већи за 40 посто“, казао је Момировић.

Н1