СЕКРЕТАР САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ РУСИЈЕ: Русија ће и даље бранити интересе Србије на међународним форумима

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев рекао је да је Русија савезник Србије, чије ће интересе и даље бранити на међународним форумима.
Патрушев је у разговору са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви истакао да Русија и Србија нису само стратешки партнери, већ да су српски и руски народ повезани вековима везама духовног сродства, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је након састанка рекао да односи две земље никада нису били на вишем нивоу, искренији и садржајнији, те да Србија очекује подршку Русије када је реч о питању спречавања било каквих промена у мандату Кфора и Унмика на Космету мимо Резолуције 1244.

Он је истакао да се Србија, док је води председник Александар Вучић, неће придружити антируској хистерији и неће увести санкције Русији, наводи се у саопштењу.

– Србија ће остати војно неутрална земља и то је темељно опредељење наше политике – рекао је Вулин.

Он је нагласио да ће се наставити са обукама припадника полиције јер од Русије може да се научи много, посебно у области сајбер безбедности, где је једна од водећих нација у свету.

– Исто тако, ми ћемо својим знањем и искуством моћи да обогатимо представнике Руске Федерације и да борбу против зала модерног човечанства учинимо бољом и ефикаснијом. Србија и Русија нису само стратешки партнери, Србија и Русија су истински пријатељи и пријетње које долазе и једној и другој земљи учвршћују нас у потреби да се боримо против њих, будемо још организованији и јединственији – поручио је Вулин.

Он је Патрушеву изразио саучешће за жртве стравичног напада у Казању и пружио пуну подршку Србије.

Извор: СРНА/Правда