Азербејџан ушао на територију Јерменије

Јерменско министарство одбране је данас саопштило је да не одбацује могућност употребе силе уколико азербејџанске снаге не напусте јерменску територију у оквиру разумног рока.

-У случају недостатка мирног решења у разумном року, уколико се азербејџанске снаге не врате на њихове почетне позиције, јерменске оружане снаге имају право да реше проблем, па и силом“, наводи се у саопштењу које је пренео ТАСС.

Министарство је још једном нагласило да је било какво кршење закона јерменске државе апсолутно неприхватљиво и да азербејџанске трупе морају да напусте јерменску територију.

Из Јеревана су позвали да се ово питање реши мирним путем и затражили су међународно посредништво.

Министарство одбране Јерменије је саопштило 12. маја да су азербејџанске оружане снаге покушале да изведу „одређене операције“ на граници у провинцији Сјуник у намери да „прилагоде границу“.

После реакције Јермена, Азербејџанци су престали са активностима и пристали су на разговоре како би се смирила ситуација.

Истог дана, вршилац дужности премијера Јерменије Никол Пашињан је одражо састанак безбедносних снага, на којем је описао ситуацију као кршење јерменске територије.

Он је тада рекао да су Азербејџанци прешли границу и ушли три и по километра унутар Јерменије.

Правда