СТОЛТЕНБЕРГ: Ево шта су ми обећали Кривокапић и Ђукановић

ГЕНЕРАЛНИ секретар Јенс Столтенберг казао је да су га и предсједник државе и Владе Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић увјерили да ће Црна Гора наставити да буде поуздана савезница.

– Недавно сам се сусрео са предсједником Ђукановићем и прије тога са премијером, који представља нову коалициону владу. И обојица су ме увјерила да ће Црна Гора наставити да буде посвећена савезница. То поздрављам – казао је он на конференцији за новинаре.

Црна Гора сљедећег мјесеца прославља четврту годишњицу чланства, а генерални секретар је казао да она, између осталог, допиноси стабилности у региону као и мисијама и операцијама тог савеза.

– НАТО је савез 30 демократја и наравно постоје различита гледишта, различите политичке партије и такође различити ставови који се односе на НАТО. Оно што је за мене битно је да Црна Гора наставит да показује на ђелима да је посвећена чланица. То је добро за Црну Гору, за регин и за цијели НАТО савез – казао је он на питање да ли се промијенила сарадња између НАТО и Подгорице по доласку нове власти.

Борба