Ђорђевић: Претња Вучићу само још један доказ организоване медијске хајке

Претња смрћу, коју је председнику Александру Вучићу, преко његовог званичног Инстраграм профила, упутио извесни Петар Гвозденовић, криминалац који је у бекству, оптужен за тешка кривична дела, и за којим је расписана потерница – само је још један доказ, али и својеврсна кулминација организоване медијске и сваке друге хајке, коју против председника Вучића и чланова његове породице месецима воде разноразне интересне групе (ма како да се звале и ма како саме себе представљале) којима не иде у прилог то што Србија, под вођством Александра Вучића, крупним корацима иде напред на свим пољима.

​Вучићеви политички противници немају никакву политику, не нуде никаква политичка, економска, нити било која друга решења за проблеме и изазове са којима се Србија суочава, нарочито у време пандемије – али им то не смета да под слоганом – мрзимо Вучића – свакодневно вређају и лажу, прете и измишљају, понижавају своју земљу и њене грађане, нуде се иностраним центрима моћи као послушници, покушавајући на све јавне и тајне начине да се докопају власти (ако је икако могуће – без избора), са жељом да опет буду оно што су већ били док су били бивша власт – упропаститељи и штеточине, склоне само томе да своје лично богатство пљачкањем Србије увећају.

​Било је претњи и увреда председнику Вучићу и раније. Биће их, слутим, и убудуће и биће све огавније, све подлије и све „маштовитије“ у својој бестијалности – конципиране тако да покушају да дестабилизују председника, да га заболе, јер ће бити упућене онима, његовој деци, до којих му је, као и сваком родитељу, највише стало. За очекивати је то од људи којима су част и честитост апсолутно непознате категорије, а поштење, патриотизам и оданост домовини појмови са којима се спрдају.

​Александар Вучић је небројано пута до сада изрекао свој став и мишљење о тим нападима, какви год они били и од кога год долазили, као што је својом храброшћу и одговорношћу доказао грађанима Србије колико је предан и посвећен Србији, њеном просперитету, уз исказану спремност да личним примером, па и жртвовањем ако је то потребно, неодустајно брани њене националне и државне интересе.

​Међутим, оно што би посебно требало да забрине све грађане којима је, као и председнику Вучићу, Србија увек на првом месту, јесте то што се са терена политике и политичког сучељавања све чешће и отвореније прелази на терен криминала, може се рећи чак и тероризма, политиком инспирисаног тероризма – где је сасвим „нормално“ да се прети убиством оном кога не можемо победити у политичкој утакмици и где се политичка немоћ и фрустрираност покушава превазићи тиме што се ствара атмосфера да је убиство политичког конкурента једино исправно решење, наравно – оправдано тобожњим патриотским и другим, измишљеним, разлозима.

​Сви Вучићеви противници, и они политички и они којима смета то што им не дозвољава да више пљачкају Србију, и они који су некаква, самозвана, назови „елита“, а који заправо, у својој умишљености и болесној сујетности, презиру грађане Србије, као и неспособни мешетари и марифетлуцима сваке врсте склоне сецикесе, и мародери и штеточине које су алави само на новац и привилегије, незналице и неспособњаковићи који су све чега су се дохватили упропастили (под условом да пре тога већи део тога нису украли) – сви би они да Вучића нема, да нестане – јер само тако могу да победе, односно – да уз помоћ својих ментора који ће их довести на власт настављају да понижавају, пљачкају и растачу Србију.

​Александар Вучић се не плаши вас, ни ваших претњи, ни ваших бедних, немоћних, паталогијом вођених мржњи. А не плаши вас се ни Србија.

Србија је данас, управо захваљујући Александру Вучићу, у сваком смислу спремна да се обрачуна са свима онима који јој прете и да заштити своје државне и националне интересе. Уверићете се и сами у то. Врло брзо.

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке