Ухапшен председник општине Палилула

Председник београдске општине Палилула и функционер СНС Александар Јовичић, приведен је вечерас.
Неколико сати након што је Александар Вулин казао да у борби против криминала неће бити заштићених, и да председник Александар Вучић „иде до краја“.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције – Одељења за борбу против корупције и Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су осам особа које се сумњиче да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула.
Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Јовичић, председник Градске општине Палилула и Д. В, одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (63), З. Р. (68), Ђ. Р. (62), З. П. (62), Г. П. (52) и Д. Л. (57) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.
За шта се сумњиче?

Александар Јовичић се сумњичи да је утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, потом исте проследили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Б92