Сусрет потпредседника Народне скупштине Стефана Кркобабића са послаником Скупштине Црне Горе Владимиром Јоковићем

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић разговарао је данас са послаником Скупштине Црне Горе Владимиром Јоковићем, а теме разговора односиле су се на разне видове сарадње две државе.
На самом почетку састанка, потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић, пожелео је добродошлицу парламентарној делегацији Социјалистичке народне партије Црне Горе, указавши на Дом Народне скупштине као симбол заједништва два народа, подсетивши да је у Дому Народне скупштине изабран некадашњи председник Владе Савезне Републике Југославије Момир Булатовић.
Владимир Јоковић, народни посланик Скупштине Црне Горе, истакао је да народни посланици треба да се заложе за помак сарадње два братска народа и да се растерете односа две државе који нису у интересу грађана Србије и Црне Горе.
Кркобабић је навео да се сарадња треба постићи и на партијском нивоу, с обзиром на исте политичке ставове које деле Партија уједињених пензионера Србије и Социјалистичке Народне партије Црне Горе. Захвалио се народном посланику на подршци Српској православној цркви и сложио се да две државе треба да буду окренуте дијалогу, с обзиром да деле исте вредности, језик и културу.

У наставку разговора саговорници су се сложили и око размене програмских идеја које могу бити примењиве у обе државе, као што су привлачење страних инвестиција у Црну Гору, с обзиром на чињеницу да је Србија имала доста успеха на овом пољу. На састанку је поред економских тема, било речи и о сарадњи у области туризма, културе и спорта. Потпредседник Народне скупштине искористио је прилику да се захвали Социјалистичкој народној партији Црне Горе на чврстом ставу према непризнавању постојања тзв. Републике Косово и одбрани интереса Републике Србије.
Учешће на састанку узео је и народни посланик Драган М. Марковић, који је навео да Црна Гора може да узме успешан модел из Србије, који се тиче оснивања привредних задруга, а које субвенционише Влада Републике Србије, као пример добре праксе запошљавања младих на селу и помоћи привредним газдинствима.
За крај састанка, саговорници су се договорили да наставе са дијалогом, у наредном периоду, како би се поменути видови сарадње реализовали.

This slideshow requires JavaScript.