НАЈШОКАНТНИЈА ТВРДЊА ДЕЦЕНИЈЕ: Нови златни стандард уништиће оно што је остало од Запада – ЕВО КО ЈЕ ИЗА И ГДЕ СЕ НОВАЦ СЕЛИ

Надолазећи златни стандард одувек је био банкарски план и створиће највећу депресију, која ће уништити оно што је остало од Запада.

Злато (и вероватно други ‘племенити’ метали) је једина ствар која ће расти у годинама које долазе. Све остало, укључујући акције и крипто, претвориће се у прах. Раздуживање ће усисати сва западна тржишта, док ће злато немилосрдно наставити да скаче.
Нови златни стандард је удаљен само неколико недеља. Дуг више не може да расте и присилно ће се зауставити. Наметнуће ужасно раздуживање Запада, који ће апсолутно уништити животни стандард у САД-у, Европи и Британији и њиховим „колонијама“.

Надолазећа депресија биће геноцидна и усмртиће безброј људи, посебно старих, и присилиће многе млађе људе да напусте Запад, тражећи привид живота.

Остаци Запада лежаће у рушевинама, а на пепелу ће наступити отворена светска влада за пет, или десет година, којој ће вероватно претходити највећи рат икада.

Када позајмимо 100 хиљада долара, банка штампа 100 хиљада долара. Новчана маса расте за 100 хиљада долара. Али дуг долази са каматама, рецимо са 5%, па ћемо следеће године морати да вратимо 105 хиљада долара. Али како се може вратити 105 хиљада долара, кад је иштампано само 100 хиљада долара?
Не може, и зато у Систему постоји вечита оскудица новца. Ово се у садашњем систему решава тако што се нови људи задужују, што је покретач вечног раста новца још од рата и Бретон-Вудса, а сигурно од 1971. године, када је Никсон затворио Златни прозор.

Дакле, новац, а самим тим и дуг, морају расти око 8% годишње за финансирање економског раста и плаћања камата на дуг. Дакле, следеће питање је, како изгледа 8% годишње, а изгледа овако:

8% годишње је експоненцијални раст и такав раст започиње полако, а затим почиње расти све брже, све док не постане заиста веома стрм и сада смо у каснијим фазама.

Амерички савезни дуг сада износи скоро 30 билиона, а 8% од 30 билиона је око 2,4 билиона. Најновији Бајденов буџет има дефицит од 1,8 билиона долара, а Џенет Јелен жели да се задужи још више. Опет, ово нема никакве везе са Цовидом. Ради се о одржавању Финансијског система довољно ликвидним.
Али ово је стварни свет, а амерички дуг сада износи 130% БДП-а, и с тим дугом не можете глумити ‘Хегемона’, нити одржати дефицит близу 10% БДП-а.

Проблем у Финансијском систему је тај што реална економија једноставно више не може да подржи овај растући дуг. Не ради се више толико ни о самом дугу, већ о камати на дуг.

Економија једноставно више не може створити довољно дуга / новца, а ово ствара врло снажне дефлаторне притиске, а против тих дефлационих притисака усмерено је штампање новца Феда.

Укратко: Запад је сломљен. Сав запад. Европа је још гора од САД-а. Биланс стања Фед-а сада износи између 25 и 30% БДП-а. ЕЦБ је огромних 64%. И то је оно што представља Велики ресет: зауставити раст дуга и присилити геноцидно раздуживање на Западу.
Нови златни стандард

Разлика између злата и тренутног система је једноставна: под златом, они ће једноставно престати да стварају новац потребан за финансирање плаћања камата и економског раста.

Али ако новац не расте 8% годишње, имаћемо дефлацију од 8% годишње. За само три године економија ће већ бити кратка за око 25%. А то је само раст новца који недостаје. Дуг ће бити толико велики што ће дефлацију још више погоршати. Назовите то хипер дефлацијом, јер то је оно што јесте.

Још увек је прилично тешко предвидети како ће изгледати предстојећи Златни стандард. У Кини се лако може видети златни, а можда и конвертибилни јуан.

Имају огромне неоткривене резерве, негде између 20.000 и 30.000 тона. Све је откупљено док је Фед повољно одржавао ниске цене.

Овако банкарски картел планира да мигрира своју главну базу моћи са Запада на Исток, завршава излагање Ентони Мигчелс за  Стварне вредности.

Вебтрибун